Избрани Новини

Третата международна балон-фиеста „Римска баня” в Разложко

Термо СПА хотел „Римска баня” кани туристи и граждани на Трета международна балон-фиеста „Римска баня”, в с. Баня, община Разлог. От 16 до 23 януари 2014 г. 19 екипажа на топловъздушни балони и мотопарапланери от България, Украйна, Русия, Молдова, Латвия, Полша и Румъния ще извършат демонстрационни полети и привързани издигания в района на Баня, Разлог и Банско.
На 17-ти януари ще се даде старт на полетите за всички участници в Третата международна балон-фиеста „Римска баня”. Двама метеоофицери на събитието ще информират екипажите всяка сутрин дали времето е подходящо за летене и кое е препоръчителното място за излитане. Те ще дават информация и указания, и за възможностите за летене.
Общата зона за излитане е определена в местността „Гладно поле” - на 2 км на север - северозапад от гр. Банско, от западната страна на пътя Разлог – Банско. Други общи зони за излитане, в това число и за другите летателни апарати, участващи във фиестата, ще бъдат обявени на генералния брифинг. Всеки участник ще получи от организаторите карта на местността и разрешената зона за полети. 
В събитието могат да участват с фотоапарати и всички туристи, и гости на зимните курорти Баня, Разлог и Банско, защото събитието предвижда и фотоконкурс „Полет на мечтите” във Фейсбук – за най-атрактивна снимка от балон-фиестата. Един от фотографите, изпратили снимка в първия ден на фиестата на страницата на събитието във Фейсбук, ще бъде изтеглен със жребий и ще получи подарък – полет с балон до края на фиестата.
В края на Третата международна балон-фиеста „Римска баня”, на 22-ри януари, още трима фотолюбители, изпратили свои снимки за конкурса, ще получат награди от организатора - термо СПА хотел „Римска баня”. Това ще бъдат авторите, получили най-много харесвания на своите фотографии във Фейсбук. В конкурса могат да участват и всички медии-гости на събитието.
Традиционната международна балон-фиеста „Римска баня” вече стана значимо авиационно мероприятие не само в България, но и зад граница и привлича както многобройни зрители, така и нови почитатели. Форумът ще събере под един покрив повече от 150 специални гости между които и българският космонавт Александър Александров. 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)