Избрани Новини

В Разлог овладяват безводието

Кметът на община Разлог инж. Красимир Герчев, управителя на ВиК – Благоевград инж. Петър Тунев и кмета на село Елешница Сашо Мицин проведоха редица срещи за решаване на проблема с липсата на питейна вода в село Елешница

Проблемът е сериозен за нас, недопустимо е хората да остават без питейна вода, каза кметът на община Разлог.

До сега са проведени срещи с местното население, а днес бе запознат и областния управител на област Благоевград Муса Палев, който своевременно потърси съдействие от ресорното министерство за решаване на въпроса с  нов тръбопровод и ново водохващане.

Съвместно и координирано протичат действията на община Разлог  и ВиК – Благоевград за довеждане на достатъчно количество вода за местното население. Взето е решение за справяне с проблема като се възстановят стари локални водоизточници и като се търсят нови такива. Старото водохващане  от м. „Шипковец” е възстановено и резервоара вече е пълен, извършва се хлориране на водата и в най-кратки срокове тя ще бъде пусната за битова употреба.

Село Елешница се снабдява с питейна вода от град Банско, но поради безводието, както и поради силно амортизираната ВиК мрежа, не може да бъде осигурено необходимото количество чиста и годна за пиене вода. Това наложи режим на водата в селото и предприемането на спешни мерки за търсене на нов водоизточник. Населението на село Елешница е 1479. 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)