Избрани Новини

Кметски щерки изместват дългогодишни служители в Гърмен

Таен план, който е в ход, дъщерите на заместник-кмета на Община Гърмен Емилия Топалова и на еколожката в администрацията Йорданка Донкова да оглавят общинската служба „Земеделие и гори“, разбуни старата генерация в общинската структура на БСП, независимо че става въпрос за назначението на деца на членове на червената партия. Активисти на столетницата в Гърмен заявиха, че са на ръба да прекратят дългогодишното си партийно членство, като изказаха възмущението си от безпринципната кадрова политика, която се осъществява в община Гърмен както от ДПС, така и от БСП, в основата на която са депутатите Ахмед Башев и Емил Костадинов, съобщи infomreja.

„Уволняват се кадърни професионалисти единствено заради партийната им принадлежност и симпатии към други партии и на тяхно място се назначават хора без опит и ценз на шуробаджанашки принцип, в пълно противоречие със законовите разпоредби, единствено за служби, високи заплати и престиж. Двамата народни представители не се съобразяват със законите и изискванията, валидни за заемащите местата на отстранените, с което пълнят институциите в общината с неквалифицирани кадри“, недоволстват членове на БСП от Гърмен.

Според тях въпросът не е в това колко гербери са уволнени, а какви кадри на БСП са назначени на тяхно място.

Социалисти от общината издадоха, че се подготвя обезглавяване и обезкървяване на общинската служба „Земеделие и гори” с уволнения на служители, които независимо от партийните им убеждения са професионалисти и работят компетентно дълги години.

„Дъщерите на Емилия Топалова и Йорданка Донкова нямат нито професионален опит, нито необходимия ценз да заемат тези длъжности“, са категорични бесепари от Гърменско.

Те обясниха, че според предстоящите рокади на мястото на досегашната шефка на земеделската служба Анелия Бусарова, назначена от ГЕРБ, се подготвя назначението на Величка Топалова - дъщеря на заместник-кмета на Гърмен Емилия Топалова.

За мястото на дългогодишна служителка в служба „Земеделие и гори“ пък се спрягала дъщерята на Йорданка Донкова – Мелина.

В момента Величка Топалова работела като секретар на Общинския съвет в Гърмен, а Мелина Донкова била сервитьорка в местно заведение, като едновременно завършвала и висшето си образование. Третото място било договорено за човек от ДПС, посочен от Ахмед Башев.

„Реагираме остро най-вече за това, че Емилия Топалова, която на всичкото отгоре е и член на областното ръководство на БСП заедно с депутата Емил Костадинов не се съобразява с партийната етика и морал. Ние не приемаме за морално Топалова да иска дъщеря й да оглави общинската земеделска служба, след като й е пределно ясно, че тя не отговаря на условията за заемане на тази длъжност.

 А те са: висше образование геодезист, агроном или икономист, както и да има 4 години стаж в бранша. Момичето е завършило „Публична администрация“ и назначението й ще бъде в разрез със закона. На тези изисквания не отговаря и дъщерята на еколожката Донкова. Не сме съгласни само заради едните големи заплати и отчета, че сме уволнили още трима професионалисти, които не са наши членове, да обричаме БСП – Гърмен да търпи още поражения и разочарования от членове и електорат“, заявиха още бунтарите от левицата в Гърменско.

Те подчертаха, че са изразили позицията си и пред депутата Емил Костадинов относно безпринципната кадрова политика, която се провежда в община Гърмен от него и от колегата му от ДПС – Ахмед Башев.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов