Избрани Новини

Прокуратурата стяга нов обвинителен акт срещу Кела

Адвокатите на известния обвиняем са положили големи усилия, за да разтеглят максимално срока на новото предявяване

Предстои внасянето на нов, ремонтиран обвинителен акт срещу Пламен Дишков, съобщи "24 часа".

Предявяването на доказателствания материал е приключено, делото е в прокуратурата, съобщи говорителят Красимира Кателиева.

Дишков е обвинен като поръчител и помагач на убийството на Димитър Стаманов-Мастара от 21 ноември 2002 г.
Повторно предявяване на част от материалите се наложи, тъй като в бързане да приключат в срок досъдебното производство разследващите бяха извърили част от процедурите в отсъствие на защитник на Дишков. Този пропуск вече бил изчистен и прокурорите Румяна Славова и Гергана Илиева работели по новия обвинителен акт.

Заради гафа на разследването съдебното дирене срещу Кела бе прекратено, което пък му донесе мечтаната свобода. Арестът по време на досъдебно производство според последните промени в закона не може да е повече от година и половина. Дишков изкара зад решетките доста повече.    

Адвокатите на известния обвиняем са положили големи усилия, за да разтеглят максимално срока на новото предявяване, един от аргументите е, че заради здравословното си състояние Кела е затруднен да пътува до следствието и да прекарва дълго време в седнало положение. Успели обаче да разсрочат графика само с месец.

Веднага след освобождаването му близки до семейството на Димитър Стаматов-Мастара изразиха опасения, че Дишков ще напусне страната, при това съвсем легално, тъй като забраната му за това също изтичала. От прокуратурата обаче опровергаха тази информация. 38-годишният обвиняем трябва да дочака новото начало на делото в България. /Източник: 24 часа



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов