Избрани Новини

Здравето на Кела се влошило заради натрошения от бомба крак

37-годишният бургазлия е обвинен за убийството на Димитър Стаматов - Мастара, извършено преди 11 години

До края на ноември следователите по делото срещу Пламен Дишков - Кела трябва да са приключили с преявяването на материалите по разследването.

Изготвен е график, според който всеки ден от 8 до 28 ноември обвиняемият и негов адвокат трябва да са в следствената служба. Защитата обаче скочила срещу пришпорването, една от причините  е следоперативното състояние на Дишков, пише в. "24 часа".

37-годишният бургазлия е обвинен за убийството на Димитър Стаматов - Мастара, извършено на 21 ноември 2002 г. Делото срещу него трябваше да тръгне на 22 октомври, но съдът прекати производството и го върна за доразследване след като стана ясно, че част от материалите са предявени на Дишков в отсъствие на негов защитник. Според юристи това е елементарен и недопустим пропуск.

Адвокатите на Кела вече са пуснали възражение срещу графика, по който трябва да се извърши новото предявяване. Нито един от тях не бил свободен в продължение на цял месец, за да участва в процедурата. Те искат разсрочване на предявяването, тъй като състоянието на обвиняемия не позволявало ежедневни пътувания и дълго време престой в следствието.

Дишков е с опериран ляв крак от лятото. Това е кракът, който преди 12 г. беше силно натрошен от атентат срещу него, в който загинаха други двама млади мъже. Операцията налагала дълъг възстановителен период. Именно деформацията на пострадалия от бомбата крайник довела до натоварване и последваща коксартроза на десния крак, обясняват запознати.

Защитата на обвинения като поръчител и помагач на убийството ще поиска в рамките на досъдебното производство две нови експертизи - комплексна съдебномедицинска и психолого-психиатрична. Първата трябвало да каже какво е актуалното здравословно състояние на Кела, какво е позволено и какво забрането за него.

Втората пък трябвало да отговори на въпроса доколко болките, които изпитва, му пречат да възприема правилно предявяваните му доказателствени материали.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов