Избрани Новини

Главният счетоводител на Неврокоспката митрополия опроверга публикациите в медиите

Главният счетоводител на Неврокопската Света митрополия – Григор Бучков, опроверга спекулациите в медиите през последните няколко дни за проявената некоректност към част от свещениците от епархията.

Пред медиите Бучков заяви, че публикациите за неизплатени заплати на свещеници, вземане на заеми от Неврокопска митрополия и ипотекиране на църковни имоти не представят истината такава, каквато е.

Хотелът, срещу входа на храм „Успение Богородично” е построен изцяло върху църковна земя. През годините Неврокопска митрополия подава заявление за възтановяване на тази земя по реда на реституционното законодателство и кандидатства, когато същия хотел е обявен за приватизация. Тези опити обаче са неуспешни. Затова чрез фирмата, чийто управител съм аз, посочва Бучков, Митрополията закупи хотела и успя да възстанови една своя, отнета преди това, законна собственост. Епархийният съвет, при вземане на решение за закупуване на имота, се ръководи единствено от мисълта върху църковната земя, на която е построен хотела, да не се използва за цели, които са несъвместими с Православието.

Във връзка с изборите на 12 януари Григор Бучков добави: „Недопустимо е във връзка с предстоящите избори за Неврокопски митрополит, заради справедливостта, а и заради почтеността на нашия достоен архиерей, да се използват неверни факти, за да се манипулира общественото мнение.”.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)