Избрани Новини

Симитли финализира успешно проекта „За младите хора и тяхното бъдеще”

Стадионът в село Крупник е изцяло реконструиран в изпълнение на проект „За младите хора и тяхното бъдеще” – FUTURE. Проектът е финансиран по „Програма за европейско териториално сътрудничество Гърция – България 2007 – 2013”, Приоритетна ос 1 „Качество на живот”, Област на интервенция – 1.3. „Сътрудничество по проблемите на здравето и социалните въпроси”, Договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ № В1.13.13 от 16.06.2011г.

Проект „За младите хора и тяхното бъдеще” е на обща стойност 1 765 390,25 евро и се изпълнява съвместно от общините Симитли (България) и Неа Зихни (Гърция), съобщават от пресцентъра. На заключителна пресконференция бяха представени постигнатите резултати от изпълнението на проекта за ремонт и реконструкция на стадиона в село Крупник. Полуразрушената до преди година спортна база „Спартак” се превърна в модерен спортен комплекс на европейско ниво. Комплексът отговаря на всички изисквания, включително за домакинство на мачове от Европейските клубни турнири- с големи и хубави съблекални и помещения за треньорски и съдийски състави; модерна административна сграда с мултифунклионална и конферентна зала; спортно-възстановителен център; подменено тревното покритие на стадиона; нови трибуни с до 2 500 седящи места; изграждане на два обособени входа на комплекса и разделяне на потоците, зрителите на отбор домакин и отбор гост при провеждането на спортни мероприятия.

Общата цел на проект „За младите хора и тяхното бъдеще” е да се създадат условия за общо планиране и сътрудничество между партньорите по проекта – община Симитли и община Неа Зихни (Гърция), свързани със социалните въпроси, благосъстоянието на младите хора, тяхното развитие като пълноценни и отговорни граждани, съобразно европейските ценности за толерантност и активно участие на обществеността.

В изпълнение на дейностите на проект „За младите хора и тяхното бъдеще” децата и юношите на ФК „Септември” - Симитли се проведоха и редица съвместни спортни инициативи, реализира се културен обмен между партньорите по проекта - община Симитли и община Неа Зихни.

 Този документ е създаден в рамките на проект „За младите хора и тяхното бъдеще” (”For young people and their future”), който се осъществява с финансовата подкрепа на Програмата за европейско териториално сътрудничество „Гърция – България 2007 – 2013”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от Община Симитли и при никакви обстоятелства не може да се счита, че този документ отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)