Избрани Новини

В Симитли гласуваха промени, касаещи местните данъци, такси и услуги

По предложение на кмета на община Симитли Апостол Апостолов, на сесия на общински съвет, бяха направени промени в Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Симитли, съобщиха от пресцентъра. Една от направените промени е добавянето на условието, че няма да се събира такса за битови отпадъци за услугите предоставяни за молитвени домове, храмове и манастири, в които се извършва богослужебна дейност от законно регистрирани вероизповедания в страната.

Също така, няма да бъде събирана такса за сметосъбиране и сметоизвозване, когато услугата не се предоставя от общината или ако имотът не се ползва през цялата година и е подадена декларация по образец от собственика или ползвателя до края на предходната година в общината по местонахождението на имота.

Съветниците направиха редакция и в Наредбата на Общински съвет – Симитли за определяне размера на местните данъци на територията на общината.

Промяната в чл. 41 ал. 14 гласи, че „за превозните средства с мощност на двигателя до 74 kW включително, снабдени с действащи катализаторни устройства и несъответстващи на екологичните категории "Евро 3", "Евро 4", "Евро 5", "Евро 6" и "EEV", определеният по чл. 41, ал. 1 данък за съответната година се заплаща с намаление от 40 на сто”.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)