Избрани Новини

БДЖ със зимно разписание от днес

Мисия Пловдив

15-12-2013, 10:06

Снимка:

Интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Без съкращения, но и без назначения в БДЖ

БДЖ с нови управители от днес

47 влака повече пускат от БДЖ

От днес влиза в сила зимното разписание на БДЖ. То ще включва 47 допълнителни влака, разпределени между различните направления в страната.

С новото разписание ще бъдат възстановени голяма част от спирките и гарите, които миналата година останаха без удобен жп превoз. Изпълнителният директор на БДЖ Християн Кръстев каза, че новото разписание е съобразено както с икономическите условия, така и с нуждите на пътниците.

„Съгласували сме с общините да бъде заложен така графикът на влаковете, че да бъде в услуга на хората. Съобразили сме го и с училищата в големите градове, тъй като има ученици, които пътуват от околните села”, добави Кръстев.

В понеделник започва предварителната продажба на билети за Коледните и Новогодишните празници. Те ще имат 20-дневен срок на валидност, а не както обикновено само 5. От железопътната компания съобщиха, че през празничните дни ще има допълнителни вагони по най-натоварените маршрути.

Подробна информация за новия график за движение на влаковете клиентите на Холдинг Български държавни железници могат да получат от всички железопътни бюра и гари в страната.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов