Избрани Новини

Без съкращения, но и без назначения в БДЖ

Папазов обяви, че оздравителната програма за дружеството вече е готова

В БДЖ няма да има съкращения, но няма да има и нови назначения. Това стана ясно от думите на министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов.

"Съставът на БДЖ ще бъде намален с преструктуриране, а не със съкращения", обеща той пред журналисти  в Пловдив и поясни: "Хората, които излизат в пенсия няма бъдат заменяни с нови." Така според министъра за 10 години по естествен път ще бъде намален щатът с около 2000 души. "Най-важно към момента е да се реализира краткосрочната програма за оздравяване на железницата, защото тя включва въпросите с финансирането и договорката с кредитодателите на компанията. За съжаление той е отлаган дълго през годините." заяви  Папазов. "Най-важно е, че към момента няма закъснение при изплащане на заплатите на работниците", добави той. Въпросът с ваучерите за храна за работниците в БДЖ обаче "ще бъде отложен за момента заради ветото, което президентът наложи на актуализацията на бюджета", каза транспортният министър. Папазов обяви  оздравителната програма за БДЖ вече е завършена. Тя  има краткосрочен, средносрочен и дългосрочен вариант и предстой бъде представена на Министерски съвет.

Транспортният министър повтори тезата си, че в държавното "Информационно обслужване" има загуби в размер на 2,5 милиона лева. Той отказа да се извини на бившия шеф на дружеството Михаил Константинов, които отрече загубите, нарече Папазов лъжец и поиска извинение. Министърът заяви, че всичко, което е казал е факт, който може да бъде проверен.  "Ще се радвам, ако разполага с факти, че друг е източвал дружеството да ги предостави на прокуратурата", добави Данаил Папазов.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов