Избрани Новини

Заместник-областният Димитър Капитанов събра земеделци и фермери в Петрич

Заместник-областният управител Димитър Капитанов организира съвместно с общинска служба „Земеделие и гори” в Петрич среща с регистрираните земеделски производители, млади фермери и животновъди.

Той водеше със себе си екип от държавни служители, които разясниха условията за кандидатстване по програмите с европейско финансиране.

Присъстващите имаха възможност да дискутират с директора на Областна дирекция „Земеделие” Мохамед Рушидов, с директора на Регионална дирекция на горите Георги Янкулов и с експертите от Разплащателна агенция „Земеделие” и от служба „Съвети в земеделието” какви са възможностите за финансиране на проекти по различните мерки в последната година на изтичащия договорен период и предстоящия 2014-2020.

Специалистите информираха, че няма място за опасения за размера на средствата за новия договорен период – те не само че не няма да бъдат орязани, но дори ще бъдат увеличени. Експертите дадоха конкретни препоръки и разяснения за условията, на които трябва да отговарят кандидатите, както и възможностите, които съществуват за достъп до информация и получаване на безплатни консултации и съвети.

Според Димитър Капитанов нуждата от подобни срещи е голяма и е в пряк интерес на производителите и животновъдите, предвид тенденциите през последните години на запушване и достъп до програмите на ограничен брой кандидати. Като илюстрация беше посочен пример с мярка 141 от ПРСР, през която през 2008 г. е подадена само една апликация, а в края на договорния период – десетки и то само в един ден.

Заместник-областният управител заяви, че информационни срещи в подобен формат ще бъдат организирани във всички общини на област Благоевград.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов