Избрани Новини

"Любовният триъгълник" зад решетките! Съпрузите под стража, любовницата с домашен арест

Триото пловдивски измамници присвоило над 2 милиона лева

Пловдивските измамници, обвинени в присвояването на над 2 милиона лева, отиват зад решетките. Пловдивският апелативен съд отмени определението на Пловдивския окръжен съд, с което беше взета мярка за неотклонение "ПАРИЧНА ГАРАНЦИЯ" по отношение на Бехчет А., Нюргюл А. и  Стефка П.. Вместо това бе взета мярка за неотклонение "Задържане под стража" за Бехчет и Нюргюл и "Домашен арест" за Стефка.

Първоинстанционният съд е преценил неправилно, че не са налице всички предвидени в закона предпоставки, за да бъде взета най – тежката мярка за неотклонение по отношение на Бехчет и Нюргюл, категорични бяха магистратите. От събраните до момента доказателства по делото може да се направи обосновано предположение, че те са извършили деянията, в които са обвинени. Съдът прецени още, че е налице реална опасност да извършат престъпление и да окажат въздействие върху свидетели, ако спрямо тях бъде взета по-лека мярка.

По отношение на Стефка единственият мотив, за да бъде взета по-лека мярка е, че трябва да се грижи за двете си непълнолетни деца на възраст 4 и 11 години.

Решението на Апелативен съд Пловдив е окончателно и не подлежи на обжалване.

Тримата подсъдими за присвояване на над 2 млн. лева не се явиха с съда днес.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов