Избрани Новини

Пловдивските измамници, присвоили над 2 милиона лева, не се явиха в съда

Крими

10-12-2013, 11:04

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Лили Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пране на пари със сухо мляко! 2 пловдивски фирми въртели милиони

Обвинението е неточно, категорични са адвокатите им

Тримата подсъдими за присвояване на над 2 млн. лева не се явиха с съда днес.

Бехчет А., Нюргюл А. и  Стефка П. са обвинени в това, че в периода февруари 2009 г. – април 2012 г. в Пловдив, при условията на продължавано престъпление и в съучастие с Емил Г. и Иван Г. са избегнали установяването и плащането на данъчни задължения в особено големи размери – 2 057 529 лева.

Само за Бехчет А. причината за отсъствието в съдебната зала днес бе основателна – той е приет в болница вчера, предаде репортер на Plovdivutre.bg.

Това обстоятелство обаче няма да попрече на хода на делото, категорични са магистратите.

Симеон Миланов, който е въведен документално като собственик на “Фрутико” и „Набкос” е само поставено лице, категорични са от прокуратурата. Той е фиктивен получател на присвоените пари. Доказано е, че социално слабият Симеон по никакъв начин не е ангажиран с фирмите. Наложената им до момента мярка „Парична гаранция” трябва да бъде променена на „Задържане под стража”, заради реалната опасност трите лица да укрият доказателства, с което да попречат на хода на делото.

Обвиняемата Стефка П., която живее на семейни начала с Бехчет, който пък в същото време е законен съпруг на Нюргюл, може да бъде задържана под домашен арест, обявиха от прокуратурата. Причината за това е, че тя е майка на две малолетни деца, за които трябва да полага постоянни грижи.

Адвокатите и на тримата се обявиха категорично против исканията на прокуратурата за задържане под стража, тъй като според тях няма никакви доказателства, включително и документи, свързващи подсъдимите с деянието.

Миналата седмица Пловдивският окръжен съд наложи на тримата мярка за неотклонение "ПАРИЧНА ГАРАНЦИЯ" в размер на по 5000 лв. за всеки от тях с мотива, че не са налице всички предвидени в закона предпоставки, за да бъде взета най – тежката мярка за неотклонение, тъй като няма реална опасност да се укрият или да извършат престъпление.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов