Избрани Новини

Как да отслабнем по-бързо?

Отслабването влияе добре не само на външния вид и самочувствието ни, но и на здравето.

Свалянето на килограми обаче не винаги е лесно, защото, за да постигнем желаните резултати, трябва да променим много от установените навици в ежедневието ни.

Тук ви предлагаме четири съвета как да промените диетата си така, че да отслабнете по-бързо като намалите количеството на приеманите мазнини:
Яжте повече зелени зеленчуци
Повечето хора, за съжаление, не ядат достатъчно от тях – дори през сезона им. А зелените зеленчуци са пълни с витамин В и фибри - това ги прави много ценни за всеки, които иска да отслабне. Един лесен начин да се уверите, че ядете достатъчно такива зеленчуци е просто като прибавите салата към поне 2 от основните си хранения за деня.
Яжте редовно бобови култури
Те са една от най-подходящите храни за хората, които искат да свалят няколко килограма. Това се дължи на факта, че бобът съдържа много фибри и други полезни хранителни вещества. Той е добър заместител и на червеното месо като чудесен източник на протеини. Бобовите култури могат да се ядат самостоятелно или да се добавят към салати и гарнитури. Някои хора имат известни проблеми със смилането им. Затова започнете с малки количества и ги увеличавайте постепенно, но постоянно - така храносмилателната ви система ще се приспособи по-добре.
Пийте зелен чай
Той е приятна на вкус напитка с много ползи – например съдържа известно кофеин, който повишава притока на енергия. Редица изследвания показват, че редовната употреба на зелен чай води до допълнително изгаряне на калории в следствие на някои субстанции в листата на растението. Това е доста лесна замяна – вместо чаша кафе пийте по чаша зелен чай и това ще ви помогне да отслабнете.
Добавете овес към диетата си
Друга лесна възможност да помогнете за свалянето на килограми, е да ядете овесени ядки – особено за закуска. Много хора в днешно време не консумират достатъчно зърнени продукти. Като добавите овесени ядки към закуската си, ще постигнете едновременно няколко полезни ефекта - например в овеса има много фибри, които улесняват отделянето на ненужните, но приети с храната, вещества. Освен това засища бързо глада без приемането на много калории.
Изброените методи са една от възможностите да постигнете желаното отслабване по бърз и здравословен начин. Така свалянето на излишните килограми може да се постигне чрез изграждането на нови навици без големи лишения, като премахнете или добавите продукти към досегашната си диета.

Източник: zdrava.bg


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов