Избрани Новини

За какво съжаляваме в секса

Без цензура

29-11-2013, 15:24

Снимка:

Sidney Morning Herald

Автор:

Радослав Атанасов

Всичко от Автора

Още по Темата:

От орален секс се забременява?

Истината за аналния секс

Гримирайте се за по-хубав секс

Когато става дума за секс, замисляли ли сте за какво биха могли да съжаляват мъжете и жените? И, да, съжаляваме за различни неща - това показва ново проучване, проведено от психолози от университета Университета на Тексас в Остин.
Проучването е разделено на три експеримента. При първия 200 участници оценяват хипотетичен сценарий, в който някой съжалява, че е преследвал или че не е могъл да преследва потенциален сексуален партньор. След това участниците трябва да оценят по скалата от едно до пет предизвиканото у тях съжаление.
При втория експеримент 395 участници са помолени да съставят списък с нещата, за които съжаляват в сексуален план, като отбележат кое от тях са преживели лично. Третият експеримент е огледален на втория, но в по-голям мащаб – включва 24 230 участници – хетеросексуални, хомосексуални и бисексуални.
Резултатите разкриват, че представителите и на двата пола съжаляват, че са правили секс с някого, който не е физически атрактивен. 24% от жените съжаляват, че са загубили девствеността си с грешния човек, а  27% от мъжете съжаляват, че са отхвърлили възможността да имат потенциален сексуален партньор.

Жените съжаляват още, че са изневерили на предишен партньор, а също и че се движат прекалено бързо в сексуален план. Мъжете, от друга страна, съжаляват, че не са били по-разкрепостени сексуално, когато са били по-млади или свободни. За сравнение – при хомосексуалните и бисексуалните мъже и жени моделът е подобен.
Професорът по социална психология Марти Хезълтън обяснява, че от еволюционна гледна точка, за мъжете всяка пропусната възможност да правят секс с нов партньор е пропусната потенциална възможност за възпроизвеждане – ценна загуба.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов