Избрани Новини

Дариха топли дрехи на семейства в нужда от Бургаско

Инициативата обедини благодетели от региона

Над 100 кг топли зимни дрехи дари Ротаракт клуб Бургас-Приморие на крайно нуждаещи се семейства от региона. Инициативата е част от проекта „Заедно - да бъдем по-добри“ и в нея се включиха Ротаракт клуб Бургас, Ротаракт клуб Бургас-Пиргос и Ротаракт клуб Поморие, информират от сдружението.

Бенефициентите бяха определи от традиционния партньор на РАК Бургас-Приморие - Българския червен кръст (БЧК). С приоритет са избирани многодетни семейства на самотни родители и такива в изключително тежко социално положение. На тях и на децата, бяха осигурени якета, дънки, пуловери и ръкавици. „Имам три деца, а сега нямам никаква възможност да им купя дрехи за зимата. Благодаря ви за подкрепата“, обърна се развълнувано към младите ротарианци Мария Димитрова, която освен, че ще изненада синовете си с шуби, ще може да осигури на 16-годишната си дъщеря марково дамско палто.

„Нашата идея бе да помогнем на крайно нуждаещи се семейства, осигурявайки им топли дрехи за предстоящия зимен сезон. Инициативата обедини много усилия. Благодаря на клубовете, които ни подкрепиха. Щастливи сме, че виждаме усмивки на лицата на хората, към които бе насочен проекта“, заяви Таня Димитрова, президент на Ротаракт клуб Бургас-Приморие. 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)