Избрани Новини

Ротари клубове с изложба за Тервел в Приморско, събират средства за филм

Бургас Лайф

22-08-2013, 13:47

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Лентата ще бъде посветена на живота на легендарния български хан

Ротари клубове от Созопол, Ловеч и Айтос подредиха в Приморско изложба, посветена на хан Тервел – една от легендарните личности в българската история.

Идеята на ротарианци е със събраните от дарения средства да бъде направена първата вноска за направата на филм, посветен на спасителя на Европа от арабското нашествие.

Изложбата е подредена в сградата на Община Приморско и е с вход свободен за граждани и гости на града.

При официалното откриване на експозицията кметът на Приморско д-р Димитър Германов увери членовете на Ротари клубовете, че общината  винаги е готова да подкрепя конструктивни идеи.

Изложбата за хан Тервел ще бъде представена и в градовете Созопол и Айтос, където също ще бъдат събирани дарения за бъдещия филм, който ще пресъздава живота на Тервел - синът на Аспарух, управлявал 21 години новосъздадената българска държава.

Ротари клубовете са заложили за 2013 година различни нови интересни проекти. Всеки месец от календарната Ротарианска година има своята тема.

Месец август е насочен към сформиране на нови клубове, разширяване на познаването и партньорството.

В скоро време Ротари клуб ще бъде създаден и в Приморско. В програмата на ротарианци е предвиден  и проект на тема „Заедно можем повече”.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов