Избрани Новини

Спряха поръчката за преброяването на делфините

Изпълнителната агенция по околна среда (ИАОС) временно спира избора на изпълнител по обществената поръчка за броене на делфините.

Вчера стана ясно, че над 3 млн. лева - колкото е стойността на поръчката, ще бъдат дадени на фирма, близка до „Зелени Балкани".

След като Гражданско сдружение за борба с корупцията и други организации изпратиха сигнали със съмнения за законност на действията на МОСВ, от ИАОС са решили да изпратят искане с молба за становище от Агенцията по обществени поръчки по текущата процедура за договаряне без обявление, съобщи News.bg.

В същото време - предвид предизвикания публичен интерес, ръководството на ИАОС се обръща към обществеността и медиите с ясното становище, че при подготовката и провеждането на процедурата за избор на изпълнител на тази дейност са спазени стриктно изискванията на ЗОП, придържайки се към одобреното от Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г." проектно предложение.

В хода на процедурата е дадена публичност и е осигурена възможност на всички, имащи интерес към поръчката, да участват в нея.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)