Избрани Новини

Съдът заседава по дело срещу Баретата

Златомир Иванов е подсъдим с още 20 души за разпространение на наркотици

Софийският апелативен съд ще заседава по делото срещу Златомир Иванов – Баретата. Началото на заседанието е от 10.00 часа.

Златомир Иванов - Баретата е подсъдим с още 20 души за разпространение на наркотици. Съдебните заседания по делото бяха отложени с близо три месеца, заради стрелба по Иванов.

Златко Баретата беше прострелян на 29 януари 2013 г. сутринта на стълбите пред Съдебната палата. Той беше поразен с 4 куршума, като след това бе опериран няколко пъти. При нападението бе ранен и човек на охраната му, 43-годишният Атанас Станков, който чувайки изстрелите, започнал да стреля срещу стрелците, намиращи се в опожарения апартамент в отсрещната сграда срещу палатата.

При операцията на служители на ГДБОП през февруари беше разбита наркогрупа на Баретата, като тогава бяха арестувани 9 души, сред които и заместниците му. От тях бяха иззети големи количества наркотични вещества.

През април прокуратурата повдигна обвинения на Златомир Иванов и на още трима участници в организирана престъпна група, извършвала престъпления срещу данъчната система. Обвиненията не бяха предявени единствено на Иванов заради влошеното му здраве.

 

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов