Избрани Новини

Полицията разби наркогрупа на Златко Баретата (СНИМКИ)

Крими

17-02-2013, 17:16

Снимка:

МВР

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

При акцията са арестувани 9 души, сред тях заместниците на Иванов - Ториното и Златко Малкия

Полицията разби организирана престъпна група за разпространение на наркотични вещества, ръководена от Златомир Иванов - Баретата, съобщава МВР.

При операцията на служители на ГДБОП и областни звена за  борба с организираната престъпност в Пазарджик, Стара Загора, София - град и София - област са задържани общо девет души

В хода на акцията са задържани двамата ръководители на подгрупите в престъпната структура – 28-годишният И. Б. по прякор "Ториното", криминално проявен за извършени престъпления, и 36-годишният З. Г. по прякор "Златко малкия", също криминално проявен.

Освен тях са задържани и останалите членове на престъпната организация. При последвалото претърсване в домовете и автомобилите на задържаните, антимафиотите открили наркотични вещества – канабис, кокаин, хашиш, семена от канабис, пликчета за дози, електронна везна и  счетоводство от продажби на наркотици, 18 мобилни телефона, лаптоп, 2 въздушни пушки, 2 газови пистолета, договори за охрана на заведение.

По случая е образувано досъдебно производство. На шест от лицата са повдигнати обвинения и са задържани за срок до 72 часа.

Малко по-рано този месец, на 2 и 9 февруари бяха проведени две операции на териоторията на София и Стара Загора, при които бяха задържани трима мъже, съпричастни към престъпната дейност на групата. От тях бяха иззети големи количества наркотични вещества. Действията по разследването продължава.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов