Избрани Новини

Решетки до живот поиска обвинението за Менашки

Според защитата обвинението трябва да се преквалифицира от умишлено в непредумишлено убийство

Най-тежкото наказание - доживотен затвор без право на замяна, поиска държавното обвинение за убиеца на 30-годишната Мария Златанова от Самоков.

Според прокуратурата тя е ликвидирана умишлено от ръката на Михаил Менашки като смъртта е настъпила по изключително мъчителен за жертвата начин.

По тялото на Мария имало множество наранявания, нанесени с особена ярост.

Ексченгето забил ножа първо в дясното бедро, следват коляното и лявата подраменица, където след първоначалния удар отново забива острието, завърта го и нанася още един удар в гърдите, който се оказва и фатален за Мария.

Острието прерязва гръдната кост и се забива в сърцето на младата жена. Мария издъхва буквално след минути, в адски мъки от остра кръвозагуба. Според прокуратурата жертвата не е предизвикала с нищо подобно посегателство и агресивно поведение от страна на килъра си.

Обвинението поиска съдът да не взима предвид признаването на вина от страна на Михаил Менашки, което в случаите на съкратен процес е практика. Прокурор Красимира Кателиева поиска доживотен затвор без право на замяна при първоначален специален режим на изтърпяване.

Защитата обаче не само се противопостави на това, но и поиска обвинението да се преквалифицира от умишлено в непредумишлено убийство по смисъла на чл. 124 от НК. Според адвокат Станко Кралев Менашки не е искал смъртта на жертвата, дори във фаталната нощ обявил, че по-скоро би застрелял себе си, отколкото да нарани нея.

Подтикнат обаче от лудата ревност на годеницата си, която заплашила, че ще си разреже вените, Менашки взел кухненския нож и тръгнал към паркинга на х-л Гларус. 

Освен за смъртта на Мария, ексченгето ще трябва да отговаря и по други две обвинения, а именно за нанасяне на средна телесна повреда на приятеля й - Симеон Куминков, както и за незаконно притежание на боеприпаси. За двете прокуратурата поиска общо 8 години решетки.

През сълзи в съдебната зала Менашки обясни, че съжалява. Не искал да убива Мария, а само да поговори с нея. Не успя обаче да обясни защо след като е така я е наръгал цели 7 пъти, един от които в сърцето. Присъдата на окръжните магистрати ще стане ясна утре в 15 часа.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов