Избрани Новини

Маргарита към Менашки: Аз щях да я залея с киселина

Процесът срещу ексченгето за убийството на красавицата Мария стартира на 4 март

Делото за бруталното убийство на хубавата Мария от Самоков, която бе прободена 7 пъти от ръката на експолицая Михаил Менашки в Слънчев бряг, стартира на 4 март, научи Burgasutre.

Красивата брюнетка бе убита в нощта на 3 септември, секунди след като се качила в луксозното возило на приятеля си Симеон Куминков на паркинга пред хотела, където работела. Само няколко часа след касапницата за убийството бе арестуван, а по-късно и обвинен, 29-годишният Михаил Манашки.

"Не съм искал да я убивам, исках само да я сплаша", заявил пред разследващите Менашки, който според защитника му адв. Красимир Казарски вече дал подробни обясния пред следствието. Според показанията му нещата се объркали в момента, в който приятелят на Мария се намесил, за да я защити. Тогава Менашки откачил и започнал да ръга наред.

"Обясни, че искал само да говори с нея. Не е съгласен и със съдебно-медицинската експертиза и по-специално в часта й за броя и разположението на нанесените удари. Казва: Прободох я малко по-силно с ножа, това е", обясни защитникът му.

Според адв. Кацарски основният мотив за убийството е лудата ревност на годеницата на Менашки - Маргарита. Тя неистово ревнувала приятеля си от Мария и дори веднъж заявила, че ако била на негово място, поне щяла да залее красавицата от Самоков с киселина за отмъщение. Това обаче не е единственото подстрекателство на блондинката за саморазправа.

Както Burgasutre вече писа при първото явяване на Менашки в съда стана ясно, че нападението срещу Мария било честитка за рожденния й ден. До този момент обаче прокуратурата не е повдигнала нито едно обвинение срещу русокосата изгора на Менашки, нито за поръчитество, нито за подбудителство.

Делото срещу Михаил Менашки стартира на 4 март и ще се гледа в три последователни дни. Дали ще се пристъпи към съкратен процес все още не е ясно, но е твърде възможно, заяви защитникът му Красимир Кацарски.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов