Избрани Новини

Несебърският кмет и архитектът не са продавали дюни, отсякоха от общината

Разрешенията от общината са след преотреждането на терена за застрояване

Кметът на община Несебър Николай Димитров и главният архитект Валентин Димов нямат абсолютно никакво отношение по продажбата на парцела от 29 дка в местността Кокала, както и на други такива от държавен горски или земеделски фонд.

Това е категоричната позиция на морската администрация по повод скандала Дюнигейт, който в крайна сметка доведе до самосезиране на прокуратурата и подвигане на обвинения спрямо Димитров и Димов.

"Издадените строителни разрешения от община Несебър са последващи вторични документи и са станали възможни, едва след преотреждането на терена с цел застрояване, неговата крайна продажба на частен инвеститор и издаването на еко оценка с параметри на строителство. Тези действия и процедури са единствено в компетенциите на съответните министерства и подчинените им държавни служби", обясниха от местната администрация. 

Както Burgasutre писа от окръжна прокуратура повдигнаха обвинения на несебърския кмет Николай Димитров и гл. арх. Валентин Димов за престъпление по служба. Те ще останат на длъжност поне до идния петък, когато съдът трябва да се произнесе по иска на прокуратурата за отстраняването им.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов