Избрани Новини

Световната шампионка Биляна Дудова: При мен нищо не е случайно

„Огромно щастие, сбъднах още една моя мечта -заяви световната шампионка Биляна Дудова. - Когато стъпих на световния връх изпитвах голямо удовлетворение от целия ми труд през годините. На финала бях много концентрирана, защото ако не си победител, си загубил. Бяхме готови за всичко с моя треньор - за всяко нейно действие. Целият свят е наясно, че японската школа е най-добра, но ние показахме сме по-добри. Вече имам световна, четири европейски титли и следващата ми голяма мечта е да покоря и олимпийския връх в Париж 2024“.

Шампионката призна, че на финала срещу японката Акие Ханай е дала тактически точки на съперничката си, за да стигне до големия успех.

"Всички знаят, че съм медалистка от големи първенства – хем имат респект от мен, хем искат да се докажат, затова се подготвям за всяка една от противничките си. И вече пет състезания, откакто работя с моя личен треньор Георги Калчев, не съм дала техническа точка. Той ми дава спокойствие, вярва в мен, анализираме противници, отработваме всичко много добре, разбира ме се страхотно, някак характерите ни спаднаха... Нищо не е случайно.

Преди време именно Калчев, който е европейски шампион по свободна борба, дава идея на момичето да си записва всички тренировки в тетрадка и така да следи развитието си. И тя го прави.

"А това, че спечелих световната титла именно в Норвегия, не вярвам, че е случайно - продължи Биляна. - Именно оттук преди време започна моят път в голямата борба. Бях дошла година-две, след като започнах да тренирам този спорт, бях малка, беше ми много тежко, но научих много неща, дори норвежки език. И в залата сега имаше много мои приятели - радваха се и плачеха заедно с мен. Много горда и щастлива също, че зарадвах цяла България с този световна титла!“

Шампионката се прибира тази вечер, 8 октомври, с полет в 23 часа от Франкфурт.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)