Избрани Новини

Пламен Нунев: Удовлетворен съм, че предавам щафетата за водач на листата на голям приятел и професионалист

Мисия

04-03-2021, 12:26

Снимка:

ПП ГЕРБ

Автор:

bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Министър Кралев и Пламен Нунев подпомогнаха спортен клуб на хора с увреждания в Русе

Пламен Нунев: Ремонтът на пътя Русе – Кубрат продължава по график

Пламен Нунев: ГЕРБ ще предложи много силна листа, с която да спечели изборите в Русе

Пламен Нунев: Правителството инвестира милиони в спортната инфраструктура на Русе

Министър Кралев се срещна с Митрополит Наум



Красен Кралев присъства на церемонията за 143 години от Освобождението в Русе

Министър Кралев присъства на тържествена заря-проверка в Бяла

Красен Кралев: Направихме много за спорта в Русе, предстои обновяване на още спортни бази

Красен Кралев регистрира листата на ГЕРБ – СДС за кандидати за народни представители на Русе

Шахматните клубове изказаха благодарност и признателност към министър Кралев

Красен Кралев проследи срещите от Държавното първенство по бадминтон

Доказали сме, че когато ГЕРБ управлява държавата е стабилна, казва областният координатор на партията

Пламен Нунев е роден на 24 ноември 1956 година. Той е бивш директор на полицията в Русе и понастоящем областен координатор на ГЕРБ – Русе, от създаването на партията до днешна дата.

По време на парламентарните избори през 2017 г. Нунев стана народен представител в 44-то Народно събрание, където заемаше и председателски пост в Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред. Член бе и на комисията по отбрана. Бил е депутат в 41,42 и 43-то Народно събрание. В момента е кандидат за народен представител за предстоящите парламентарни избори, на второ място в листата на ГЕРБ – СДС.

Пламен Нунев е женен, има двама сина и пет внука.

Г-н Нунев, съставът на листата на ГЕРБ беше една от интригите в тази фаза на предизборната кампания, каква е причината да сте сред последните, които обявиха кандидатите си за народни представители – подреждането на първите трима или мястото на СДС?

В ГЕРБ винаги сме били последователни и предвидими. Не бих казал, че е имало някаква интрига относно местата в листата, въпреки че бяха сътворени редица инсинуации, но ние имаме прекалено много работа, за да им обръщаме внимание. Знаете, че до последно Парламентът работи, министър Кралев също е изключително деен човек, каквито, твърдя са, и номинираните експерти, на които Изпълнителната комисия гласува доверие. 

Освен това със СДС гледаме в една посока, отстояваме десни ценности и са наш естествен партньор, както в Европейската народна партия, така и на национално и местно ниво.

За тези парламентарни избори ГЕРБ-СДС регистрира много силна листа. В нея русенци ще разпознаят имената на изявени юристи, лекари, учители, предприемачи, мениджъри, културни дейци. Голяма част от тях са нови лица, хора, които познаваме от тяхната обществена работа или свързваме с професионализма им като доказали се професионалисти. Хора, които успешно работят за Русе и заслужават доверие.

Определянето на Красен Кралев за водач на листата беше определено като изненада, какви са мотивите за това?

Не само в Русе, а в цялата страна, за водачи са определени едни от най-успешните министри на ГЕРБ. В този смисъл, най-естествено за Русе, е именно министър Кралев да е водач тук, тъй като е направил много за региона.

Красен Кралев е номиниран от русенската структура, тъй като е един от най-дейните министри, помагал на Русе, както казахте…

В лично качество съм удовлетворен и щастлив, че предавам щафетата за водач на листата на ПП ГЕРБ на голям приятел и истински професионалист, какъвто е Красен. Един от най-успешните министри, които България е имала. Той получи много номинации от русенската структура, тъй като по време на двата мандата като министър имаше възможност да идва често тук и да направим заедно много неща за Русе. Убеден съм, че можем да продължим да работим в екип не само в областта на спорта, но и за развитието на цялата област. Красен Кралев е активен човек и смятам, че той може да даде много на русенци. Подхожда с огромна отговорност, с огромна любов към Русе. През годините съм разбрал, че е човек на думата и на действието. Вярвам, че с лекота ще работи за просперитета на региона.

Вашето участие също беше много обсъждане на фона на публичните атаки на Цветан Цветанов,  имаше ли моменти, в които мислехте за оттегляне?

Това са приказки, които след регистрацията на листата, няма защо да коментирам. Сами видяхте, че нямат нищо общо с действителността. 80% от листата е съставена от експерти, млади хора и нови лица. Моето участие в нея е символ на приемственост и устойчивост на политиките на ГЕРБ. Всеки има моменти, когато се замисля дали и кога е времето да се оттегли. Мисля, че имам какво още да дам на Русе и русенци.

Защо не виждаме в листата досегашните депутати Светлана Ангелова и Андриан Райков, това оценка за работата им ли е?

Светлана Ангелова и Андриан Райков са отлични специалисти и са се доказали през годините. Оценката за тяхната работа е положителна и съм убеден, че те ще са полезни на други позиции за в бъдеще.

В листата, която представихме на вниманието на русенци, сме акцентирали на нови лица. Тя олицетворява опита на доказани професионалисти и успешни млади хора.

Каква е целта за предстоящите избори и как възнамерявате да я постигнете?

Министърът вече заяви каква е нашата цел и тя е конкретна - 32 472 гласа, един отгоре на това, което сме имали на предишните парламентарни избори. Това е неговият глас.  Ще я постигнем така, както умеем най-добре – с работа. Като народен представител от Русенска област срещите ми с граждани не са спирали, дори да не обявя приемен ден, пред офиса винаги има хора, които са активни и идват с конкретни предложения или проблем, на който заедно търсим решение. Сега също ни предстоят много срещи. Русенци знаят какво можем, какво сме изградили през годините в областта, ще продължим в тази посока - близо до хората.

След летните протести се оформи нещо като анти-ГЕРБ фронт, притеснява ли ви това?

Нормално е, когато работиш много и си дълго време в управлението на страната, да трупаш и негативи. Допускали сме и грешки. Много пъти съм го признавал. Факт е, че само който не работи, той не допуска грешки. По-важното е, че имаме смелостта да си признаем пропуските и да се поучим от тях. По този начин винаги продължаваме по-силни напред. Убеден съм, че и сега ще е така.

Какви ще бъдат регионалните ви послания?

Стабилност, сигурност и градеж. Доказали сме, че когато ГЕРБ управлява държавата е стабилна, дори във време на здравна и икономическа криза. Хората искат сигурност, искат предвидимост и смятам, че точно в това е нашата сила, че сме последователни.

Избройте три местни приоритета и начина за постигането им.

Ще започна с магистралата Русе-Велико Търново, която винаги сме отстоявали и защитавали успешно. Правителството на Борисов направи много в тази посока. Знаете, че в момента тече обществената поръчка за проектиране и строителство за първите 75,6 км от автомагистралата.  Строителните дейности ще започнат от участъците с най-интензивно движение, каквото е трасето Русе - Бяла. В момента първокласният път е един от най-натоварените и с висока концентрация на тежки пътни инциденти.

Този проект е изключително важен за цяла Северна България и трябва да бъде доведен до успешен край. Той е необратим.

През последните години работим активно и по друг проблем на Русе – мръсният въздух. Това е тема, по която всички сме изключително чувствителни и винаги е стояла на първо място в тефтера ми като народен представител. С европейско финансиране направихме много, за да дишат русенци по-чист въздух и усилията ни в тази посока продължават.

Русе трябва да има и модерен плувен басейн. Щастлив съм, че министър Красен Кралев призна, че сме длъжници на плувните спортове и се ангажира Русе да има своя нов басейн. Имаме шампиони, които заслужават да им осигурим най-добрите тренировъчни условия. Нещо, което вече е така за много други спортове, благодарение на обновените бази.

Разбира се, има още редица приоритети освен пътната и спортната инфраструктура. Но за да се случи всичко, което планираме за следващите години, на Русе му трябва свързаност, затова работим активно в тази посока. Да се използва потенциала на Летище Русе, да се възстанови фериботната връзка между Русе и Гюргево, както и да се търсят начини за изграждането на нов мост, от какъвто имаме нужда на река Дунав именно при Русе.  

Част от тези проекти вече са стартирали. Поставяме си за цел през следващия мандат да бъдат завършени.

Тази кампания ще е много различна заради пандемията, каква активност очаквате и как ще се отрази това на резултатите?

Хората трябва да са спокойни, че ще бъдат взети всички необходими мерки за тяхната безопасност. ЦИК и здравното министерство, Националният оперативен щаб и Националният ваксинационен щаб ще гарантират това.

Вярвам, че русенци ще излязат да гласуват, защото това е демократичният начин да заявиш позицията си. На избори.

Как гледате на гласуването с преференции, допускате ли изненада?

На парламентарните избори за пореден път избирателите ще имат свободата да гласуват преференциално. Като демократи напълно подкрепяме този начин на вот, тъй като личностите излизат на преден план и виждате, че неведнъж се е случвало да има обрати в листите. Хубаво е, че хората имат възможност да гласуват не само за партии, но да посочват и тези личности, тези експерти, които са най-близо до техните очаквания. 

Каква кампания очаквате?

Позитивна.

Какво ще кажете на хората, които имат право на глас на 4 април?

Ще им благодаря за доверието, което имат в ГЕРБ. Това показват и социологическите проучвания. Благодаря за подкрепата през годините, за идеите и за тяхната активност. Вярвам, че заедно можем да продължим да градим Русе и България.

Източник: utroruse.com



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)