Гришо: Карантината ме накара да ценя простите неща в живота ми още повече

Григор Димитров не разчита на чудеса и вярва, че ще се възстанови напълно физически и психически, след като се зарази с Covid-19 и се излекува малко по-късно. Tennis Majors пуснаха пореден откъс от интервю с първата ни ракета, в което бившият №3 сподели, че никога преди не е оценявал простите неща и никога не е разчитал толкова на най-близките си.

„Представете си позицията на хората, които са имали контакт с мен. Например дете, семейство, което не може да си позволи нищо. Какво правиш в такъв случай? Не мога да позволя тази отговорност да тежи на главата ми до края на моя живот“, сподели Григор като отговор на въпрос защо веднага е споделил, че е болен от коронавирус.

„Трябваше да известя хората, така че да вземат правилните предпазни мерки веднага. Ако знаех за случай на заразен, който е заболял, тъй като аз съм бил причината за това, най-вероятно щях да му помогна. Да, ние сме спортисти. Да, играем на най-високо ниво. Но сме като всички останали. Ако мога да дам обратна връзка, мога да кажа, че съм тук и съм отворен към разговори. Винаги съм бил много открит и честен човек“, каза Димитров.

Преди седмици той разкри колко тежко е протекла болестта при него, как е загубил вкуса и обонянието си и е нямал нужната енергия.

„Едно от най-добрите неща, които всъщност научих, е как в моменти като този наистина търсиш хората, които те поддържат жив. Тези, на които се уповаваш. Всъщност съм благодарен, че имах това време, в което бях сам. Не беше лесно. Никой не иска да остане 3 седмици сам, нали?“, сподели през усмивка Григор.

„Винаги съм бил много благодарен човек. Но напоследък станах още повече. Всеки ден излизам и се наслаждавам на простите неща. Никога не съм оценявал простите неща в живота си, както сега“, каза бившият №3.

Той изигра три мача в демонстративния турнир на Патрик Муратоглу Ultimate Tennis Showdown 2. В Ница първата ни ракета загуби от Ришар Гаске и Фелисиано Лопес, но приключи с успех срещу Никола Маю. И макар да е в списъка на участващите на US Open, който започва на 31 август, Григор все още не е обявил официално дали ще се завърне в Ню Йорк.

„Също така, като спортист, състезаващ се на най-високо ниво, правя всичко възможно да поддържам тялото си в най-добрата форма, която съм имал в живота си. Смятам, че през последните дни имам страхотен прогрес“, каза Димитров.

„Имах няколко дни, в които не се чувствах толкова добре. Енергията ми не бе на нормалното ниво. Трябваше да намаля темпото в тренировките. Това е процес. Сега не разчитам на чудеса. Искам просто да правя всичко по правилния начин и да прогресирам“, сподели Григор. Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"