Избрани Новини

21 несъществуващи неща, освен коронавируса

Експертът по комуникациите Любомир Аламанов, Фейсбук

Пешо слуша за коронавируса, но не вярва. Къде е тоя вирус? Кой от комшиите го е виждал? Все някой щеше да се похвали, ако го беше спипал в мазата на блока. Никой, нищо.

Пешо знае, че го лъжат. Хванал им е номерата. Пешо вярва на очите си. Евентуално и на някоя снимка, но само ако е правена от аверите и роднините. Но и тогава внимава, че някои от тях също лъжат.

Всички искат да излъжат Пешо. Но Пешо е умен, няма как да се хване. Пешо здраво е стъпил на земята, разумен човек е, знае как да се ориентира в този сложен свят. Лично, само лично трябва да се увери във всяко едно нещо, иначе няма как да им повярва на глупостите.

Ето още 21 несъществуващи неща и как Пешо не се оставя да го излъжат:

1. Вирусите по принцип. Кой е виждал вирус? Никой. Всичко е заблуда на фарма-компаниите да си продават лекарствата. Ето, бактериите съществуват, правят кисело мляко. Вирусите какво правят, нищо. Даже антибиотиците не им се отразяват. Е, как ще им се отразяват, като ги няма.

2. Червени кръвни телца. Как така тела в кръвта ни? Някой да ги е виждал? Това да не са извънземни? Глупости. Няма никакви тела.

3. Гравитация. Кой е виждал гравитацията? Дърпала ни била, глупости. Ако някой ме дърпа, ще му отвъртя един шамар. Няма гравитация.

4. Време. Кой е виждал време? Това е заговор на всички производители на часовници, да ни продават скъпите си играчки. Направо ни ги пробутват на безбожни цени. Истинското време се казва от готини синоптички, а и всеки вижда, когато вали. Друго време няма.

5. Вселена. Кой е виждал Вселената? Звезди нещо, летели, разпръсквали се, това да не е Холивуд. Глупости някакви. Няма Вселена.

6. Култура. Някой да е виждал една култура? Или две култури? Тъпотии на някакви джендъри, защото ги мързи да работят. Само дрънкат на китари, подпяват, цапотят хартията, една къща не могат да боядисат. Глупости. Няма култура.

7. Разум. Кой е виждал Разум? Къде е този Разум? Ако имаше Разум, нали политиците щяха да са го взели и щяха да имат разум. Ама, виждаме, че нямат. Пълни глупости. Няма Разум.

8. Душа. Някой виждал ли е душа? И кенгуру не съм виждал, но брат‘чедът е виждал и снимал и ми показа. Аре някой да ми снима душа, като толкова разправят, че съществува. Ама няма. Пълни глупости. Няма душа.

9. Наука. Някой виждал ли е наука? Къде се разхожда? Какво яде? Някакви очилатковци бърборят несвързано. Пълни глупости. Няма наука.

10. Електричество. Някой виждал ли го е? Опъват едни жици, разправят, че „течал ток“. Как ще тече, като жиците не са кухи? Пълни глупости. Няма електричество.

11. Тактова честота на процесорите. Какво? Някой да е виждал тактова честота? Слушам компютъра си, но само музика има. Нищо не тиктака. Това да не е часовник. Пълни глупости. Няма тактова честота.

12. Числа. Някой да е виждал числата? Например числото 2. Къде е това, кой го е виждал? Някой да го е снимал? Ама не две овце. Или 240. А само числото две. Глупости. Няма числа.

13. Демокрация. Някой виждал ли е демокрация? Ама лично? Не на фантастичен филм. Ей така, да я пипне, да й обърше един, да я разпита къде се крие. Ако имаше демокрация, политиците първи щяха да се снимат с нея. Даже и пресконференция щяха да дадат. Извънредна. Ама няма. Защото няма демокрация.

14. Цивилизация. Кой е виждал цивилизация? В кофите до блока няма. Проверявал съм. Пак някакви джендърски измислици. Докато не дойде тая цивилизация да я пипна, няма как да повярвам. Няма цивилизация.

15. Любов. Някой виждал ли е любов? Ама така, пред него. Да я пипне. Жената нещо дрънкаше за любов, ама беше преди години и не помня. Явно пълни глупости. Докато някой не ми доведе една любов да я видя, няма как да повярвам.

16. Възпитание. Това пък какво е? Някой да е виждал възпитание? Да го е снимал? Че нали ако имаше възпитание, комшията щеше да си купи и да го покаже пред блока като стария си мерцедес. Глупости. Няма възпитание.

17. Срам. Това пък какво е? Някой да е виждал срам? Да го е снимал? Има само срамотии, ама това е друго. Ако имаше срам, политиците щяха отдавна да го показват. Нищо не показват, пълни глупости. Няма срам.

18. Радиация. Лъжат ни, че я има, за да си продават йода. Някой да я е виждал? Ама ей така, пред него. Делило се нещо, разпадало се. И ни облъчвало. Пълни глупости. Няма радиация.

19. Информация. Това пък какво е? Някой виждал ли е една информация? Или две информации? Питах и Кирето, да не би да са пуснали у бакалията и да съм изпуснал нещо, ама нъцки. Щом в бакалията не го пускат това чудо, значи е пълна глупост. Няма информация.

20. Човешки права. Това пък какво е? Кой е виждал Човешки права? Аз моето право да паркирам пред блока сам съм си го извоювал. С крясъци, бой и пукане на гуми. Всичко друго са глупости. Няма човешки права.

21. Мисъл. Какво е това мисъл, бе? Някой виждал ли е мисъл? Или две мисли? Къде са? Как изглеждат? Нали ако съществуваха мисли, аз пръв щях да награбя няколко. Ама на, нищо. Никакви мисли. Пълни глупости. Няма мисли.

Такива неща си мисли средностатистическият Пешо, приемайки целия свят за личен заговор към него самия. А светът, нехаещ за Пешо, тихо си продължава напред в бъдещето.

А сега сериозно. Свеждането на света до елементи, които се ядат или пият, или които можеш да изчукаш или удариш, е тъжно затъване в примитивизма. Човекът се е отделил от маймуните, когато е започнал да мисли абстрактно, да вижда причинно-следствените връзки и да трупа знание. И особено когато е разбрал, че светът е малко по-сложен от „око да види, ръка да пипне“. Иначе всяка маймуна наново се е учила как с камък да разбива кокосов орех. И до там е стигала.

Днес вече не просто ни връщат в миналото на държавата. Вече не става дума за религии, вярвания или политически системи. Връщат ни директно в миналото на човешкия вид.

А светът продължава тихо да си лети из космоса, притеснен само от ветровете на времето…

Слънчев ден!Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов