Избрани Новини

ВМРО: Министър Костова да върне плана за Пирин

Откога законите на България не важат, а решенията се вземат по целесъобразност, пита лидерът на партията Красимир Каракачанов

Решението на служебния министър на околната среда и водите Ирина Костова е издадено в остър конфликт с установените законови и демократични правила в Република България и в ущърб на 600 000 българи, живеещи в планинските региони. Това се казва в позиция на ВМРО по повод решението „по целесъобразност“, с което служебният министър на околната среда и водите Ирина Костова отмени предишно свое решение от 1 март, с което е преценено да не се извършва екологична оценка на проект за актуализация на План за управление на Природен парк „Пирин“ за периода 2014-2023 г.

„Отмяната на официален документ, издаден съгласно Закона за опазване на околната среда и свързаните с него наредби, не по законов ред, а по т.нар. целесъобразност, ни връща в годините на отдавна отминали времена. Но дори и тогава решенията не се взимаха така грубо и безпардонно, както това се случи вчера“, посочват от ВМРО.

Откога законите на България не важат, а решенията се вземат по целесъобразност, пита лидерът на партията Красимир Каракачанов.

Отмяна на легитимно взето решение, при което са изпълнени всички административни стъпки, под уличен натиск, руши основите на правовия ред и поставя държавата и държавните служители в унизителната ситуация да не вярват на собствените си институции и правителство. Как да мотивираш администрацията за работа и да запазиш достойнството и професионализма на тези хора, като така лесно ги предаваш, казва в позицията си Каракачанов.

Той посочва, че ВМРО – част от коалиция „Обединени патриоти“, не се плаши от платени еколози и група професионални протестъри. Категорично настояваме министър Ирина Костова да остави законосъобразно взетите решения, свързани с плана за Пирин, в сила. В противен случай ще призовем нашите симпатизанти на граждански протести в подкрепа на правото и против вземане на решения по целесъобразност от правителството на Република България, заявява Каракачанов.

Лидерът на ВМРО пита и кой е заблудил президента Румен Радев, за да разпореди на правителството да бъде преразгледано взетото законово решение. Каракачанов смята, че българският президент трябва много добре да прегледа сътрудниците си, които са го посъветвали да участва в налагането на решения, които нарушават българския закон.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)