Избрани Новини

​Гонят от държавни постове 1663 скрити руски агенти - провалили се

Свят

01-04-2016, 12:27

Снимка:

varlamov.ru

Автор:

Faktor.bg

Всичко от Автора

Кремъл налага зарана за влизането им на нейна територия, взимали рубли, но не свършили работа

1663 руски и съветски агенти ще бъдат отстранени от висшите етажи на държавната администрация в България. Някои от тях стоят като антики още от годините на Тодор Живков, а други са внедрени като хора на Кремъл за влияние през годините на демокрацията. Това разкриха източници от правителството, натоварени със секретната мисия. Според тях специалната операция е възложена на контраразузнаването и прокуратурата, които да установят шпионската дейност на всеки един от тях, както и какви вреди са нанесени на българската държава. Това ще бъде българският отговор на хибридната война, която „братушките“ водят срещу нас.

В списъка са имената на бивш президент, няколко премиери, лидери на политически партии, 14 настоящи депутати, 67 работещи в Министерски съвет, 8 от администрацията на президента, 234 в съдената система, 382 в различни министерства и държавни агенции, 4 евродепутати. 

До секретния списък с руската шпионска мрежа у нас се стигна след като в началото на седмицата Външно на Всерусийската федерация, чрез говорителя си Знахарова предава списъка на нашето разузнаване и даже налагат забрана на тези лица да посещават Русия.

Анализът на братските служби за сигурност показвал, че шпионите им в България са неефективни. За тях през изминалите 25 години са похарчени над 23 милиарда рубли, а ефективността е почти нулева – България става член на НАТО, на ЕС, откъсва се от Русия и Евразия, големите енергийни проекти са блокирани, приватизираните с руски капитали дружества фалират и са губещи, а България води борба с корупцията и така осуетява опитите им за реализация.

През август миналата година френският журналист Жан Батист от авторитетното политическо списание „Нувел Обсерватьор“, който работи от години по темата за присъствието на Русия на Балканите, обясни пред Faktor.bg, че Кремъл разполага у нас с над 1200 агенти на влияние. Преди месец пък проф. Станчев, украински историк, но с български корени и самосъзнание обяви пак пред Faktor.bg, че според негово разследване по данни от секретни руски архиви от 1922 година до 1944 около 7500 българи са имигрирали по политически причини в СССР. Става дума за 100% български комунисти. Само около 350 от тях не са взели съветско и руско гражданство. Всички други са били с червени паспорти, превербувани от НКВД и КГБ. След 1945 г. поетапно започват връщането им в България и инсталирането им на важни държавни постове, чрез които да могат да решават проблеми на СССР и Русия. По тази схема от Москва са пробутани в България и поне трима министър-председатели – Георги Димитров, Гриша Филипов и Сергей Станишев. И на тримата до сърцата им е туптял червеният съветски паспорт.

В началото на демократичните промени Тодор Живков в интервю пред Румяна Узунова признава, че КГБ се били напълно независими от ДС, можели са да вербуват свои хора, без да дават обяснения на българските служби, както да провеждат и операции без наше знание. Интервюто с Живков е спряно и публикувано за първи път във Faktor.bg.

Ако секретната операция с прочистването на руските агенти за влияние в България се осъществи, страната най-после ще получи своята независимост, казват наши разузнавачи.

 

Източник: Faktor.bg



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов