Избрани Новини

Йордан Караджов: Усещам Бъдни вечер по много специален начин

За мен това е най-истинският празник, заяви рок-музикантът

Вокалистът на група „Сигнал“ Йордан Караджов в интервю за Bulgariautre

 

С какво настроение очаквате коледните празници и как ще посрещнете Бъдни вечер?

Това са най-светлите празници. Някои празнуват Бъдни вечер и Коледа малко дежурно, други вярват в бъднините. Аз и моето семейство сме възпитани от бабите ни във вяра, смирение и спокойствие, когато дойде този миг на годината. Така сме възпитали и нашите деца. За мен Бъдни вечер е най-истинският празник. На Бъдни вечер давам всичко от себе си, за да посрещнем празника със семейството на трапезата. И винаги е било така. Ако нашите баби навремето не ни бяха възпитали така, може би щяхме и ние да бъдем хора от атеистичния свят, които посрещат празника, защото трябва да бъде посрещнат. За мен усещането за тази нощ е много, много по-специално.

Какво си пожелавате на Бъдни вечер?

Преди всичко здраве на семейството и на себе си. Да спори бъдещата година, децата ми да имат късмет, внуците ми да са живи и здрави. Аз вече имам две внучки –Ния на 3 години и Алиса на 2 месеца. Нищо по-специално, защото това е най-важното, което човек би трябвало и би искал да си пожелае - здраве на семейството.

Беше ли успешна за вас 2014 година?

Да. През 2013 година направихме с група „Сигнал“ 35 години. 2014-та беше продължение. През двете години направихме две много успешни национални турнета и две много успешни турнета в САЩ. Миналата година беше около месец, а тази около месец и половина и сме безкрайно благодарни на съдбата, на организаторите и на хората, които посетиха концертите. Успехът беше 100% и сме много благодарни за това, че в творчески план годината беще много добра.

Работите ли върху нови проекти?

За сега не. Събираме идеи за нов албум, но може би някъде през есента на следващата година ще се появи на хоризонта. Не казвам на пазара, защото в момента няма такъв.

Как се зареждате с позитивна енергия?

Аз съм такъв човек, че изключвам от трудните моменти много лесно. Моята баба Екатерина, която възпитаваше мен и сестра ми, докато родителите ни са на работа, казваше така: „Йордане, хвърляй всичко лошо зад себе си и гледай само напред“. Тя беше една много мъдра жена и до ден днешен ръководя живота си по нейните сентенции, които ми „преподаваше“. Така че гледам напред и всичко, което касае положителното, го възприемам по най-истинския начин.

Какво ще пожелаете на читателите на Bulgariautre?

Да са по-вярващи, да са по-смирени. Да са по-добри и по-усмихнати. И разбира се, да са живи и здрави.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов