Избрани Новини

Кой, кой ще оправя батака след БСП?

Станишев и еничарският му корпус грачеха грозно зловещо сънувайки власт

Една по една излизат мините завещани на следващите управленци от некадърното правителство с мандатоносител БСП. Като гнойни пъпки шумно се пукат всички „постижения“ на социалистите, особено в сферите където претендираха да вършат нещо – енергетика, социална политика, здравеопазване...
През миналия февруари Станишев и еничарският му корпус грачеха грозно зловещо сънувайки власт на гърба на манипулираните протестиращи, огромна част от които излезли на улицата със съвсем справедливи искания – преразглеждане на ограбващите България договори с ЕРП-тата и държавна защита за гражданите срещу произвола на монополите. Лека, полека започна да излиза истината, но изведнъж някой рязко хлопна полуотворената кутия на Пандора. А тъкмо бе започнало да става интересно.
Независими експерти и икономисти обясниха на народа, че една от основните причини за високата цена на тока е добавката в сметките за т.нар. „зелена енергия“. Сиреч едни предприемчиви люде са сключили тлъсти договори за изкупуване от държавата на произведения от тях уж екологичен ток – за много години напред, на много високи цени.
Общо взето белята е свършена – трудно ще е да се тръгне на нож срещу прословутите възобновяеми енергийни източници (ВЕИ). Има си европейски директиви и правила, има си сключени договори, има огромни неустойки, които издънената хазна ще трябва да плаща ако развали споразуменията.
Енергийният министър трябваше да подпука монополистите на първо място, там е огромният проблем. Не че фотоволтаиците не направиха милиони, но кой, кой даде зелена светлина на зелената енергия в този и вид? Премиерът Станишев и икономическият му съветник в МС Драгомир Стойнев. Всичко това в мандата на Тройната коалиция.
И през зимата тоя наглец Стойнев се хвалеше, че ударил ВЕИ-тата? Кого си ударил бе? Нали ти и менторът ти Сергей им дадохте хляба и ножа? Това което правите е незаконно и неморално, лъжете хората, че сте предприели някакви мерки.
Конституционният съд се произнесе – 20% данък върху зелената енергия падна, така както падна и проваленият кабинет на БСП и ДПС. Нека си спомнят затова комунистите, които се канят отсега да вдигат бунтове през февруари. И да горим и да не горим фактури, все тая, отдавна изпуснахме шанса да разчистим Авгиевите обори в енергетиката.
Цената на тока не можеше да се задържи. Популистът Стойнев и БСП заиграха по най-тънката струна в душата на чувствителния български потребител и сгрешиха. Вероятно си правят сметката, че ЕРП-тата ще надуят фактурите едва през януари, тогава вече няма да са на власт. Но пък каква логика да търсиш в червения потъващ кораб, където хич не се знае кой кум, кой сват, кой на булката брат.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов