"Оная" снимка на Станишев и Вигенин отпушила делото "Галерия"?

"Вигенин е по-известен с една снимка със Станишев на едни шезлонги и на една яхта", обяви тв водещият Сашо Диков в заядлив разговор със зам-шефката на Народното събрание Мая Манолова.
"Ако разговорът ще се води в такава посока, аз напускам студиото", разгневи се напористата Мая и отказа да опонира на Диков.
Скандалната снимка на лидера БСП и на сегашния външен министър навремето предизвика бурни дебати и пикантни интерпретации. Фотографията се появи за първи път през лятото на 2008 г. на първа страница на вестник "Уикенд". Според някои версии именно тази публикации е отпушила прословутата разработка "Галерия" на ДАНС, в която бяха подслушвани и следени издателите на вестника Недялко Недялков и Мартин Радославов заедно с разследващия журналист от изданието Димитър Златков. Това са данните на бившия депутат от ДСБ Атанас Атанасов.
Произходът на снимката също е куриозен. По признания на самия Вигенин тя не е правена на яхта, а на екзотичен плаж във Виетнам. На въпросния плаж са присъствали и други членове на изпълнителното бюро на БСП, като един от тях дори е автор на кадрото.
След това снимката попада в ръцете на тогавашната главна редакторка на "24 часа" Венелина Гочева. Тя се притеснява да я публикува и чрез посредник я предоставя в "Уикенд".

 

Източник: pik.bg


Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"