Избрани Новини

Кой иска кървава събота

БСП организира манифестация на гърба на Вечното дерби. Какъв е шансът да стане беля?

Срещнали се на Орлов мост фен на "Левски", фен на ЦСКА, фен на Орешарски и фен на оставката на Орешарски. Звучи като начало на тъп виц, но в събота ще е реалност.

БСП свиква шествие в подкрепа на правителството с отправна точка на един хвърлей разстояние от стадиона, където ще се играе Вечното дерби. Стартът е само 3 часа преди първия съдийски сигнал.

Окопалата се зад стени, метални заграждения и 4 кордона жандамеристи власт трудно може да си организира партийното надъхване в по-неподходящ момент. Преди броени дни страната ни пак влезе в световния новинарски обмен с викове "Оставка!", полиция на талази, пукнати глави и блокиран парламент. Настроенията "за" и "против" кабинета са все по-радикални и всяко действие на някоя от двете страни се възприема като провокация.

А БСП свиква шествие. Няма да се размине без рейсове от страната. Плюс бъдещи социалистически "калинки", защото столичният социдер Калоян Паргов нареди на председателите на районните съвети в специално писмо да свикат под червените знамена всички "кандидати за заемане на длъжности в съответните държавни и други обществени служби".

(А правеха комисия за разследване на "калинките" на герберите?!)

Важното е да се спретне една манифестация в подкрепа на властта - с участието на кариеристи, пенсионери и гости на столицата. При това с начална точка емблематичният за борбата със статуквото Орлов мост.

Идеята за "масовото мероприятие" на управляващите може и да вбеси някой до степен да метне някой камък. Социалистите са наясно какво послание отправят с действията си.

Иначе нямаше да организират проявата точно преди мача между "Левски" и ЦСКА. Предвид факта, че през последните седмици феновете на двата клуба са в истинска война - с метални пръти, камъни, потрошени автобуси... При последния сблъсък на двата гранда едва не се стигна до грандиозно меле в района на Попа. Със сигурност има още много сметки за разчистване.

А БСП свиква шествие. И то по начин, който гарантира реципрочна проява на противниците им. Политически сблъсък и до него футболен - колко минути ще са нужни, за да се слеят в едно голямо меле?

После вече е ясно. Камък, "ситуацията е извън контрол, нямаме избор", робокопи, палки, водно оръдие, за ръцете и за краката - в джипките, щурм на Ректората, кръв по жълтите павета, счупени ръце, арести, арести, арести, "това правителство трябва да изведе България от дълбоката морална криза" и т.н...

Станишев, Местан и Сидеров продължават да говорят, че някой друг иска да дестабилизира държавата. Ебати тъпия виц, честно.

 

Явор Николов, Webcafe



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов