Избрани Новини

С богата програма Петрич посреща Празника на града

Ще има много културни и спортни прояви

Програмата за 6 май - Празник на Петрич и тази година е изпълнена със спортни и културни събития, които ще се проведат в дните от 30 април до 8 май. 

В последния ден на април ще бъде открит превърналият се в добра традиция турнир по тенис за Купата на община Петрич. Откриването е в 10 часа на Тенис комплекс "Нушеви".

В дните 3 май (от 13.00 ч. до 21.00 ч.) и 4 май (от 10.00 ч. до 21.00 ч.) Петрич ще посрещне стотици усмихнати деца на възраст от 6 до 18 години в Националния конкурс „Южни слънца“ – 23-то издание.
Програмата за Деня на Петрич продължава и на 5-ти май, когато в 11.00 часа на градски площад „Евтим Евтимов“ започва „Парад на професиите и знанието“, организиран от колектива на ПГИТ „Проф. д-р Асен Златаров“. В същия ден от 19.00 часа в кв. „Дълбошница“ започва концертът под надслов „Гергьовска люлка“. На 5 май от 19.00 часа започва и празничният концерт „Петрич – моят град“ с участието на талантливите възпитаници на ЦПЛР – ОДК Петрич, на НЧ „Братя Миладинови - 1914“ и на ВС „Сгушена звездица“, а веднага след тях на сцената ще излезе и специалният гост – изпълнител Любо Киров.
На 6 май в храм „Свети Георги“ рано сутринта ще бъде отслужена празнична литургия, а в 9.00 ч. започва празнична програма в м. Тинкина Поляна, кв. „Перманик“. Петричани ще почетат и Деня на храбростта в 10.00 часа с полагане на цвете и минута мълчание в Български мемориален комплекс, намиращ се в Гробищен парк – Петрич. В 11.00 ч. на 6 май на сцената на градския площад започва и концертът с участието на Илия Луков и неговите по-малки приятели от ФФ „Хераклея“, НЧ „Братя Миладинови - 1914“ и ОДК – Петрич. В дните от 6-ти до 8-ми май ще има спортни събития и веселие на стадион „Мадара“ в ромските квартали на града.
На 7 май в 09.00 часа започва общоградският поход до връх Конгур, организиран от ТД „Калабак“. В същия час на този ден започва и турнирът по ловна стрелба за Купата на община Петрич. На 8 май с турнир по тенис на маса, организиран от СК „Динамик“ приключват събитията, посветени на празника на Петрич.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов