Избрани Новини

До няколко дни ще предоставят общински жилища на украинските бежанци в Благоевград

Благоевград е единствената община в България, която осигурява общински жилища за бежанците

В Благоевград около 5–6-ти май ще бъдат предоставени общински жилища на украинските бежанци, подали заявления и отговарящи на изискванията.
Това няма да ощети благоевградчаните, които са направили заявления за настаняване в общински жилища, тъй като базата има достатъчно места, а украинските бежанци са сравнително малко в града.
Все повече са бежанците, които са започнали някакъв вид работа - миячи, чистачи, помощник-готвачи и продавачи. Някои вече са получили и първите си възнаграждения.
Работни позиции има достатъчно. Продължават безплатните уроци по български език, които не са задължителни, но са желателни за интеграцията на бежанците. Преподавателите са доброволци. Ако има липса на интерес, възможно е те да прекъснат.
Общинските жилища са безплатни, но сметките трябва да бъдат заплащани от наемателите. Освен това няма да има подсигурена храна. В събота може да се взима храна от Доброволческата кухня към черквата "Св.Николай Мирликийски" в квартал "Грамада". Благоевград е единствената община в България, която ще предостави общински жилища за бежанците. Напомняме, че програмата "40 лв." в хотелите е до края на май.


Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)