Избрани Новини

Мотоциклетист се преобърна край Вълкосел

В Благоевград блъснаха на заден ход пиян пешеходец

На територията на област Благоевград през почивните дни станаха следните ПТП:

На 21.04. около 11:20 часа в района на с.Цапарево, община Струмяни, товарен автомобил „Ивеко“, управляван от 70-годишен мъж от с.Микрево, излязъл вдясно от пътното платно, в резултат на което са нанесени материални щети по автомобила и са пострадали пътуващите в него 63-годишен мъж, който е с натъртване на рамото и 37-годишен мъж, който е с охлузна рана на ръката. Пробата за наличие на алкохол в издишания въздух на водача е отрицателна.

На 21.04. около 23:20 часа на ул.„Трети март“ в Благоевград лек автомобил „Ауди“ с 24-годишен водач от града при движение на заден ход блъснал 40-годишен благоевградчанин, който стоял зад автомобила. Пробата за наличие на алкохол в издишания въздух на водача е отчела отрицателен резултат, а на пешеходеца 2,29 промила.

На 24.04. около 19:10 часа на земен път в местността „Чардака“, землище на с.Вълкосел, неправоспособен 19-годишен младеж от селото загубил контрол над управлявания от него мотоциклет „КТМ“, който не е регистриран по надлежния ред и се е преобърнал. Водачът е пострадал с охлузни рани по главата и е настанен за лечение в МБАЛ-Гоце Делчев.

Образувани са три бързи производства за извършено престъпление по чл.343Б, ал.1 от НК.

Около 17:00 часа на 22.24. на ул. „Димо Хаджидимов“ в Хаджидимово от полицейски служители на РУ-Гоце Делчев е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген Голф“, като с техническо средство е установено, че 51-годишният водач от града шофира с наличие на 2,51 промила алкохол в издишания въздух.

На 24.04. около 00:11 часа по ул.„Евтим Драганов“ в Благоевград 35-годишна благоевградчанка е управлявала лек автомобил „Тойота“ с наличие на 1,84 промила алохол в издишания въздух. Същата е задържана със заповед за задържане до 24 часа. Образувано е бързо производство.

На 25.04. около 20:53 часа на ул.„Найден Геров“ в Банско лек автомобил „ Фолксваген Пасат“ самокатастрофирал, блъскайки се в крайпътен знак. С техническо средство установено, че 64-годишният му водач от Кюстендил е шофирал с наличие на 1,97 промила алкохол в издишания въздух.

От полицейски служители на РУ-Разлог около 18:40 часа на 24.04. на ул.„Владимир Поптомов“ в Белица е извършена проверка на лек автомобил „Фолксваген Голф“ с 31-годишен водач от Разлог. В хода на проверката е установено, че автомобилът е с поставени регистрационни табели, издадени за друго МПС. По случая е образувано досъдебно производство.

Мъж на 46 години от Петрич е задържан, след като на 25.04. в с.Кърналово е управлявал лек автомобил „Опел Астра“ без свидетелство за управление на МПС. За случая е уведомена компетентната прокуратура.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов