Избрани Новини

Силни козове разиграха белотаджии в Крупник

Майстори-картоиграчи излъчиха най-добрите сред тях на Великденски турнир по белот

За поредна година в квартал „Овча купел“ на село Крупник се проведе традиционен великденски турнир по белот, в който картоиграчи, разделени в 16 отбора, се надцакваха, за да могат накрая да отличат най-добрите сред тях.

Кметът на село Сушица Георги Митрев, който е известен майстор-картоиграч и голям любител на белота, всяка година се изявява като организатор и домакин на великденското надиграване с карти.

За най-добрите имаше и награди – три купи, четири каси бира и една бутилка уиски, които бяха подготвени и връчени от кмета на община Симитли Апостол Апостолов, кмета на село Крупник Иванка Чакалска и кмета на село Сушица Георги Митрев.

А ето и как бе подредено крайното класиране в турнира:

1 място: Димитър Бачев и Иван Тошев;

2 място: Александър Янев и Павел Илчев;

3 място: Антон Тошев и Асен Бачев;

4 място: Александър Равначки и Георги Стойнев.

Тази година в турнира участие взеха сериозен брой участници и отбори, имаше и много публика, която се бе събрала в празничния ден, за да стане част от един по-забавен и различен Великденски турнир, в който майсторите-картоиграчи показаха своя талант, но и своите знания.

Настроението беше приповдигнато, а всички си обещаха, че и догодина ще спазят традицията и ще организират Великденски турнир по белот.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов