Избрани Новини

РС- Кюстендил наказа общо 81 чужди граждани, опитали да преминат незаконно границата

Само за месец април тези дела са 44

Районен съд – Кюстендил е разгледал от началото на годината 81 наказателни дела с предмет - незаконно преминаване през граница. Само за месец април тези дела са 44. За 2021 година този тип дела са били 20.

Граждани на Ирак, Алжир, Либия, Мароко и др. признават вината си пред съда за престъпление по чл.279, ал.1 от НК. Основно в района на община Трекляно те са направили опит да излязат през границите на страната без разрешение на надлежните органи на властта и не през определените за това места. Подсъдимите са без документи за самоличност, нямат местожителство на територията на България.

Съдът е одобрил внесените от Районна прокуратура - Кюстендил споразумения, постигнати със защитата на подсъдимите. 79 от чуждите граждани са получили условни наказания „лишаване от свобода“ за срок от 3 или 4 месеца, изпълнението на които е отложено за изпитателен срок от 3 години, както и наказание „глоба“ в размер на 100 лв. За един от подсъдимите това е било второ подобно престъпление, извършено в изпитателния срок на присъда от РС – Русе. Той ще изтърпи ефективно наказание „лишаване от свобода“ за срок от 8 месеца. На един от чуждите граждани е наложено наказание „обществено порицание“, тъй като е бил непълнолетен.

Определенията, с които съдът е одобрил споразуменията, са окончателни.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов