Избрани Новини

Започна строителството на детска градина в Сандански

Тя е в най-големия жилищен квартал "Спартак“

С първа копка кметът на община Сандански Атанас Стоянов, Негово високопреосвещенство неврокопски митрополит Серафим и представител на строителната фирма дадоха начало на строителните дейности на нова детска градина в най-големия жилищен квартал в Сандански – „Спартак“.
Новото детско заведение, чието строителство бе благословено от неврокопския митрополит, ще бъде изградено на два етажа и ще разполага с красиви, просторни и приветливи помещения за заниманията на децата, административна част, зала за спорт, кухня, перално и всички обслужващи помещения към тях. В новата детска градина ще бъде обособен и вътрешен двор, предвиден като място за почивка и активни игрови и спортни дейности на малчуганите. За всяка група ще бъдат обособени и детски площадки за игри, като е предвиден и природен кът с опитна градина.
Детската градина, в която ще се обучават и възпитават една яслена и пет предучилищни групи, осезаемо ще намали недостига на свободни места в другите детски градини, ще облекчи натовареността им, като ще бъде разрешен и дългогодишният проблем с приема на деца в тях. Същевременно, съвременната материална база ще осигури нови работни места в образователния сектор.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов