Избрани Новини

Пирински състави ще участват в концерт-спектакъла "Завръщане в образа“ в Пловдив

Участници са 8 ансамбъла и над 250 изпълнители от цялата страна

На 14 май от 19:00 ч. на сцената на Летен театър „Бунарджика“ в Пловдив за първи път ще се състои концерт-спектакъл „Завръщане в образа“ с участието на 8 ансамбъла и над 250 изпълнители от цялата страна.
Участниците са:

Студентски фолклорен ансамбъл при ЮЗУ "Неофит Рилски", Благоевград
Фолклорен танцов ансамбъл „На Мегдана“, София
Ансамбъл „Българин“, Варна
Танцов Клуб „Чайка“, Бургас – Поморие

Ансамбъл за народни песни и танци „Шумен“, Шумен

Танцова школа „Всички стъпки“, Нова Загора

Танцов състав „Разложенче“ и Танцов клуб „Мехомия“ при НЧ „15 Септември 1903-1909“, Разлог
Фолклорен танцов ансамбъл „Загоровче“, гр.Септември
Музика: Петьо Кръстев
Хореография: Георги Гаров, Николай Цветков, Велиана Дачева, Даниел Костов и Данаил Атанасов
Сценография: Мартина Иванова
Режисьор: Николай Цветков
Продуцент: Даниел Костов
Творческата реализация на концерт-спектакъл „Завръщане в образа“ е свързана с дългогодишната дейност на утвърдения екип от хореографите Николай Цветков и Георги Гаров и композитора Петьо Кръстев и тяхната съвместна работа в сферата на професионалното изкуство на фолклорна основа, вследствие на което се поставят нови музикално-танцови произведения в редица танцови колективи на територията на цялата страна.
В програмата на концерт-спектакъла са включени музикално-танцови творби с различен подход при работата върху фолклорните модели – от произведения, които интерпретират оригинална и специфична локална и регионална танцова традиция, през преосмислянето на празнично-обредни контексти в тематични музикално-танцови платна, до най-съвременните музикално-хореографски решения.
За изграждането на музикално-танцовите произведения в концерт-спектакъл „Завръщане в образа“ са използвани материали от различни музикалнофолклорни диалекти – Югозападна България, Средна Западна България, Тракия, Североизточна България, а младите последователи, които допълват хореографския екип със свои произведения, са Велиана Дачева, Даниел Костов и Данаил Атанасов. Сценографията е на художничката Мартина Иванова, а режисьор на събитието Николай Цветков.
„Завръщане в образа“ - Премиера на 14.05., събота, 19:00 ч., Летен театър „Бунарджика“, Пловдив.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)