Избрани Новини

751 млади джудисти от 47 спортни клуба от страната се бориха за призови места (видео)

В Гоце Делчев се проведе Националният шампионат по джудо за юноши и девойки младша възраст за 2022 г.

При огромен интерес и в препълнена зала в Гоце Делчев се проведе Националният шампионат по джудо за юноши и девойки младша възраст за 2022 г.
Шампионатът бе официално открит от Даме Стойков - вицепрезидент на Федерацията по джудо. На откриването присъстваха също кметът на общината Владимир Москов и зам.кметът Богдан Боцев. В знак на признателност от българската федерация по джудо за това, че градът е домакин на национално състезание, вицепрезидентът Даме Стойков, връчи плакет на федерацията на кмета Москов и благодари за добрата организация на шампионата, както и за подкрепата на спорта в общината.
Общо 751 млади джудисти от 47 спортни клуба по джудо от страната се бориха за призовите места в различните категории по време на двата състезателни дни. 19 бяха представителите на местния клуб „Джудо Неврокоп“, които се представиха изключително добре, а двама от тях завоюваха и призови места. Момчетата на треньора Иван Разманов взеха сребърно и бронзово отличие в категориите си. Васил Георгиев от спортен клуб „Джудо Неврокоп“ град Гоце Делчев спечели сребърен медал в категория до 60 кг на шампионата при момчетата и момичетата. Отличното представяне на младия джудист Васил Георгиев му донесе титлата вицерепубликански шампион на България до 60 кг.
Иван Спиров от спортен клуб „Джудо Неврокоп“ - Гоце Делчев завоюва бронзов медал в категория 34 кг.
Състезанието предложи много емоции както на участниците, така и на публиката и доказа, че интересът към този спорт, а и към всички други в Гоце Делчев, е голям. Затова и усилията на местната власт са насочени към подкрепа на всички спортни клубове и развиване на тяхната активна дейност.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов