Избрани Новини

Условна присъда получи мъж за измама при кандидатстване за евросубсидии в Благоевград

Обвиняемият се е признал за виновен и е сключил споразумение с прокуратурата

Окръжна прокуратура-Благоевград приключи делото срещу С.Р., привлечен към наказателна отговорност за извършено от него престъпление по чл. 248а, ал. 3, вр. ал. 2 от НК.

В хода на проведеното разследване са събрани доказателства за това, че той представил неверни сведения с цел получаване на средства от фондове, принадлежащи на Европейския съюз.

На 14.06.2019 г. С.Р. в качеството на управляващ и представляващ търговско дружество „А.Б.Р.“ ЕООД посетил Общинска служба „Земеделие“ в Благоевград. Предприемачът подал заявление за подпомагане за 2019 г., форма за юридически лица и таблици, като декларирал 30 парцела, ползвани от фирмата му на правно основание. Сред посочените от него имоти били такива с различна площ в села в общините Севлиево, Перник, Летница, Луковит и Радомир.

В действителност обвиняемият нямал право да използва тези земи. Освен това управляваното от него дружество нито ги обработвало, нито ги поддържало в добро земеделско и екологично състояние, отговарящо на изискванията за подпомагане.

Средствата, за чието получаване С.Р. кандидатствал, са били предоставени на българската държава от фондовете на Европейския съюз по различни схеми и мерки.

Обвиняемият се е признал за виновен и е сключил споразумение с Окръжна прокуратура-Благоевград, което съдът е одобрил. За извършеното от него престъпление му е наложено наказание от 8 месеца „лишаване от свобода“ с 3-годишен изпитателен срок.

Определението на съда има последиците на влязла в сила присъда.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов