Избрани Новини

Гърция регистрира спад на пристигащите украински бежанци

Атина отново изпрати мащабна хуманитарна помощ в Одеса

Пристигащите в Гърция бежанци от Украйна намаляват през последната седмица. Атина отново изпрати мащабна хуманитарна помощ в Одеса.

Властите в Одеса благодариха на гръцкия Червен кръст за 50 тона хуманитарна помощ, която Атина транспортира до украинския град. Списъкът включва лекарства, медикаменти, храни и минерална вода, посочени като липсващи в Одеса.

Почти наполовина намаляха в последната седмица пристигащите в Гърция бежанци от Украйна, съобщават властите. Повечето влизат през България, а много от тях се настаняват в приемния център в град Серес, информира БНР.

Властите в Солун също съобщават за засилен интерес на украинците за настаняване в града. Министерството по миграцията информира, че всички пунктове за регистрация работят всеки ден. Украинците подават молби за престой и закрила за една година с надежда, че дори и преди този срок ще се завърнат в родината си, споделят служители от службата.

Министерството на здравеопазването откри денонощен телефон за  подкрепа на бежанците и с тях работят психолози, владеещи украински.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов