Избрани Новини

В Раждавица представят изложба-фотографии "Запустяло е селото... и надеждата"

Изложбата ще бъде открита в Раждавица на 17-ти април, неделя, от 11.00 часа

"Имало едно време"....
Всяка приказка започва така и всеки от нас с трепет очаква края, знаейки, че той ще бъде щастлив.
Чрез изложбата "Запустяло е селото…и надежата" ще ви покажат, че невинаги е нужна машина на времето, за да се потопим в нечий отминал свят.
През обектива на фотографите Анатоли Костов, Влади Чанев, Ирина Скендерска и Краси Янев ще видите българското село-пусто и белокосо. Ще ви покажат местата, където навремето е кипял живот, а днес тишината се е настанила удобно, разказват от Центъра за занаяти "Старата череша" в Раждавица.
Изложбата е пълна с емоции. Уловена е красотата на селския живот в симбиоза с пейзажи, които ще ви накарат да се потопите в романтиката на един друг свят, да помечтаете за отминалите времена, когато бедност и охолство, война и мир, величие и падение са вървели ръка за ръка.
Тя ще разкаже за гордостта на селото. Ще видите надеждата в очите на моделите,а вярата-тя е в душата на всеки човек,и там където я има не остава скрита. Вярата в по-добри дни,за щастие в българското село, мястото където човек може да открие красотата на България, нейната история, и да стане горд от това, че е българин. С тази цел Ви представяме изложба,като картина от приказка. Приказка с щастлив край.

Изложбата ще бъде представена в Раждавица на 17-ти април, неделя, от 11.00 часа.

Същият ден по повод Цветница в Центъра е организирана творческа работилница с върбови клонки и цветя. Занятчии от селото ще се включат в нея, за да покажат как се плетат кошници, панери и  гривни. Ще бъде показано как се правят сладко от цветовете на глухарчета и раждавичка баница. 




Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов