Избрани Новини

Меломани се докоснаха до истински блус и джаз в първата вечер на Blagoevgrad Blues&Jazz

Тази вечер са младите румънски изпълнители от Soul Serenade и Brazz Association

Изпълненията на Васко Кръпката и “Подуене блус бенд”, Биг бенд – Благоевград и студенти от майсторския клас на Вики Алмазиду подариха истинско блус и джаз преживяване в първата вечер от тазгодишното издание на традиционния за Благоевград фестивал Blagoevgrad Blues&Jazz.
Началото бе поставено с приветствие от Силвия Домозетска, директор на дирекция „Култура, спорт и туризъм“ в Община Благоевград. „Много се радвам да видя толкова много хора, на това красиво събитие. Аз съм почитател на този фестивал още от самото му създаване през 2015 година. Програмата на това събитие винаги е композирана драматургично и винаги е носила много особен заряд. Радвам се, че екипът на кмета на община Благоевград Илко Стоянов възроди този фестивал. И това, че тази зала е пълна означава, че имаме нужда от такова събитие. Това е първото по-голямо музикално събитие за нашия град за тази година. В средата на месец април сме, времето в което природата се "отваря" и в навечерието на светлите великденски празници нека всички ние, присъстващите на този фестивал да отворим душите си за красива и стойностна музика. На добър час на Blagoevgrad Blues&Jazz Festival!, каза в словото си Силвия Домозетска.
Първи на сцената излязоха Биг бенд – Благоевград, които представиха проекта „В един град и морето до мен…“, съвместно със студенти от майсторския клас на гръцката изпълнителка и съпруга на Милчо Левиев – Вики Алмазиду. Великолепната изпълнителка с неповторим глас беше в публиката и се наслаждаваше на атмосферата, творчеството и таланта на своите студенти. С много хъс и емоция те заредиха публиката и създадоха невероятни емоции. Преди да чуят вълшебната хармоника на Васко Кръпката, гостите в зала „Орфей“ притаиха дъх по време на запомнящи изпълнения, представени от Елия, Валерия, Яра от майсторския клас на Вики Алмазиду, с които бе почетена паметта на великия визионер, джаз музикант, философ в музиката - Милчо Левиев и 85 години от рождението му.
Кралят на хармониката Васко Кръпката и „Подуене блус бенд“ представиха новия си проект. Излизайки на сцената, основателят на групата подчерта колко е щастлив, че фестивалът отново е факт.
Парчета, които вдъхновяват звучаха от китарите на големите музиканти. „Не се продава“ е новият албум на познатите блусaри. Васко Кръпката, китарист и блусар, който е и създател на бандата „Подуене блус бенд“ за пореден път вдъхнови зрителите и показа, че музиката е мир, че музиката е усещане и любов. Блус формацията „Подуене блус бенд“ е една от първите в страната ни, създадена през далечната 1989 година.
В първата вечер на шестото издание на международния фестивал Blagoevgrad Blues&Jazz албумът „Не се продава“ зарадва блусарите и почитателите на нежния стил музика. Музикантите подариха емоцията и посланията от новия си албум, който бе представен за втори път, именно тази вечер.
Днес, във втората вечер на Blagoevgrad Blues&Jazz, ще звучат изпълненията на младите румънски изпълнители от Soul Serenade и Brazz Association. На сцената ще се качи и италианецът Марчело Били Темпеста, който, заедно с Брас Асоциацията ще пресъздадат музиката на култовия филм “Блус Брадърс”.


Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)