Избрани Новини

Национално състезание “Млади таланти в модата” започна в Гоце Делчев

Класирани са 15 отбора от учебни заведения в цялата страна

Националният кръг от състезанието “Млади таланти в модата” тази година се провежда в  Гоце Делчев. Домакин е НПГ „Димитър Талев“ с подкрепата на Община Гоце Делчев, а официалното откриване на състезанието се състоя в комплекс „Uva Nestum Wine & SPA“.
Целта на състезанието е да се предостави възможност на учениците, обучаващи се в професионалните гимназии, да демонстрират уменията си пред бизнеса и обществеността.
Националният кръг се провежда в Гоце Делчев в периода 13 – 15.04. и за него са класирани 15 отбора от учебни заведения в цялата страна. Те се състезават в три категории – модно ревю, художествена скица и сръчни ръце. Учениците ще бъдат оценявани от комисия, съставена от специалисти и експерти в областта на проектирането, моделирането и производството на облекло, а темата тази година е „Минало в бъдеще време“.
Състезанието дава възможност за изява на ученици от училищата, осъществяващи обучение по професии, свързани с проектиране, моделиране и изработване на облекло. Събитието се организира от Министерството на образованието и науката в партньорство с Националната асоциация на училищата по мода „Росица Иванова“.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов