Избрани Новини

Рисковете от трафик на хора сред бежанците ще обсъждат в Благоевград

Срещата е днес от 13.30 часа

Днес от 13.30 часа в зала „22 септември“ ще се проведе координационна среща във връзка с нарастващата бежанска вълна, която идва в Благоевград от Украйна.
Основната цел на срещата е да се обсъдят рисковете, породени от военния конфликт в Украйна, в частност уязвимостта от въвличане в трафик на хора, експлоатация и други престъпни дейности, пред които са изправени разселените лица.
Постигането на обединени и координирани действия ще постави основите за генериране на адекватни регионални мерки за защита на основните човешки права на бежанците, пребиваващи на територията на община Благоевград.
Поканена за участие е Калина Константинова, заместник министър-председател по ефективно управление и председател на Националната комисия за борба с трафика на хора към МС. В събитието ще вземат участие представители на всички релевантни институции и международни организации на централно и местно ниво, в т.ч. Главна дирекция „Гранична полиция“, Държавна агенция за бежанците, секретариата на Националната комисия за борба с трафика на хора, представители на Областната управа, дирекциите „Образование и иновации“, „Обществено здраве“ и Координационнен пункт към Община Благоевград, Областна дирекция на МВР, Граничен полицейски участък – Петрич, регионалните ведомства по Социално подпомагане, Служба по заетостта, Социална закрила, както и представители на Върховния комисариат на бежанците на ООН и Международна организация по миграция.
Координационната работна среща се организира от Община Благоевград в партньорство със секретаря на Местната комисия за борба с трафика на хора (МКБТХ), Благоевград и секретариата на Националната комисия за борба с трафика на хора към Министерския съвет. Техническата обезпеченост за провеждане на събитието се осъществява безвъзмездно от Регионална телевизия Дартс, партньор на МКБТХ, Благоевград.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов