Избрани Новини

В Банско се проведе първото издание на купа "АлПиринСки” по ски-алпинизъм

Мисия Банско

11-04-2022, 14:15

Снимка:

Община Банско

Автор:

Blagoevgradutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Приятелска среща по ски-алпинизъм прави клуб "АлПиринСки"

Над 30 състезатели участваха в различните категории

В Банско се проведе първото издание на купа „АлПиринСки” по ски-алпинизъм. Над 30 състезатели участваха в различните категории. Мъже и жени в различни възрастови групи мериха сили по три маршрута с общо начало от местността "Шилигарника".
В състезанието се включиха и доайените в този спорт у нас – доц. Кънчо Долапчиев, участник в първото международно състезание по ски-алпинизъм през 1968 г. в Леко - Италия и член на легендарната българска експедиция до Еверест през 1984 г., и доц. Александър Шопов - ръководител катедра „Туризъм, алпинизъм и ориентиране” в НСА „Васил Левски”.
В най-трудния маршрут в категория „А” състезателите на клуб „АлПиринСки” Никола Калистрин и Михаела Димитрова заеха първите места.
На награждаването присъстваха кмета на община Банско Иван Кадев и зам.кметът Костадин Атанасов. Кметът изрази подкрепата на ръководството за спортните клубове в общината. Той поздрави организаторите за отличното провеждане на състезанието и пожела то да се превърне в традиция, която да привлича все повече участници.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов