Избрани Новини

Кулинарен фестивал се провежда днес в АУБ

За първи път тази година ще бъдат представени Мексико и Сирия

Днес в кампуса на Американския университет в Благоевград ще се проведе Кулинарен фестивал. След двегодишна пауза пътешествието на сетивата отново очаква гости на живо.

Празникът на културното многообразие, който през февруари Американският университет в България (АУБ) проведе за 22-ри път в хибриден формат, тази година ще има своята традиционна кулминация с любимия на всички Кулинарен фестивал. След двегодишно прекъсване днес от 18:30 ч. спортната зала на университета ще събере вкусовете и традициите на 16 държави.

„Студентите и цялата общност на АУБ са особено развълнувани, че отново ще могат да вкусят гозби, характерни за различните държави, от които идват нашите студенти, и да се насладят на традиционни песни и танци. Имаме и новина – за първи път тази година във фестивала ще бъдат представени Мексико и Сирия. За нас ще е удоволствие да споделим този празник на сетивата с всички желаещи да бъдат наши гости“, сподели д-р Дейвид Еванс, президент на АУБ.

Освен дебютантите Мексико и Сирия, във фестивала тази година ще участват още Албания, България, Виетнам, Грузия, Гърция, Египет, Индия, Казахстан, Монголия, Нидерландия, Палестина, Република Северна Македония, Туркменистан и Украйна. Всички участници с радост очакват гости, за да споделят емоциите от възобновения празник с всички от сплотената общност на университета.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)