Избрани Новини

Започва Международният конкурс за класическа китара в Кюстендил

Официалното откриване ще бъде в 17:00 ч.

Днес стартира Двадесет и петото издание на Международния конкурс за класическа китара Кюстендил 2022. Официалното откриване е от 17:00 ч. в залата на читалище „Братство 1869“.
В програмата са предвидени лекции, беседи, майсторски класове и концерти на гостите от страната и чужбина.
И тази година Международният музикален форум ще даде поле за изява на китаристи от различни възрасти от България, Сърбия, Северна Македония, Украйна, Гърция, Румъния, Косово, Турция и други.
Журито на конкурса е съставено от едни от най-утвърдените имена в България и чужбина  като доц. д-р Росен Балкански - композитор и преподавател в НМА „Проф. П.Владигеров” София, проф. д-р Стела Митева-Динкова – преподавател в АМТИИ „Проф. А.Диамандиев” Пловдив, Александър Хаджиджорджевич – Сърбия, доц. д-р Елена Хорошавина – преподавател в Одеска НМА „А.В. Нежданова“, Украйна, д-р Милена Вълчева - преподавател в НУМТИ „Д.Петков” и др.
Конкурсът е включен в Програмата за закрила на деца с изявени дарби на Министерството на културата, по която всяка година се отпуска целева финансова подкрепа и едногодишни стипендии за завоювалите първите три места във втора и трета възрастови групи.
Организатори са Община Кюстендил и читалище „Братство 1869” и със съдействието на читалище „Пробуда 1961” и се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд култура.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов